DOLAR 32,4209 0.18%
EURO 35,0554 -0.15%
ALTIN 2.322,950,18
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eroğlu;   Rum’un anlaşma niyeti yok

Eroğlu; Rum’un anlaşma niyeti yok

ABONE OL
26 Nisan 2018 19:53
Eroğlu;   Rum’un anlaşma niyeti yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eroğlu: 50 yılı aşkın süren müzakerelerde Rum’un gerçek yüzü görüldü, Rum tarafı anlaşma niyetinde değil. 50 yıl daha bekleme mecburiyetimiz yok. Zaman geçiyor, gündemler değişiyor ve günün koşullarına göre politikalar üretmek gerekiyor. Rum’un paylaşma niyetinde olmadığını gördük. Siyasettekiler politika değişikliği zamanının gelip gelmediğini düşünmeli. Bana sorarsanız çoktan geldi de geçiyor bile

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, aralarında 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da bulunduğu Gazimağusa bölgesinden 91 kişiye Milli Mücadele Madalyası takdim etti.
Mağusa Gelişim Akademisi’nde yer alan madalya töreninde Eroğlu ile Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora birer konuşma yaptı.
1958-1976 tarihleri arasında ve Barış Harekatı’nda görev yapan mukavemetçi, mücahit, gazi, malul gazi, hadise kurbanı ve şehitler ya da ailelerine verilmek üzere hazırlanan yaklaşık 55 bin madalyanın dağıtımına geçen yıl başlanmıştı.
EROĞLU
Mağusa Gelişim Akademisi’nde yer alan madalya töreninde konuşan 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, mücahitlik anılarını paylaştı.
50 yılı aşkın süren müzakerelerde Güney Kıbrıs’ın gerçek yüzünün görüldüğünü ve Rum tarafının anlaşma niyetinde olmadığını vurgulayan Eroğlu, “50 yıl daha bekleme mecburiyetimiz yok” dedi.
Zamanın geçtiğini, gündemlerin değiştiğini ve günün koşullarına göre politikalar üretmek gerektiğini söyleyen Eroğlu, “Rum’un paylaşma niyetinde olmadığını gördük. Siyasettekiler politika değişikliği zamanının gelip gelmediğini düşünmeli. Bana sorarsanız çoktan geldi de geçiyor bile” dedi.
Eroğlu, KKTC’yi kurarken kalıcılığına olan inançlarını da ortaya koyduklarını belirterek, devlete sahip çıkıldığının dünyaya gösterilmesi gerektiğini ifade etti.
Milli mücadele yıllarında inançla, özgürlük ve insanca yaşama mücadelesi verdiklerinin altını çizen Eroğlu, önemli olanın Kıbrıs Türk halkının geleceği olduğunu, ambargoların kaldırılması için mücadele verilmesi gerektiğini kaydetti.
BORA
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora da, çok zor koşullardan devlete ulaşmanın gururunu yaşadıklarını kaydederek, Kıbrıs Türk halkının, adadaki varlığının başladığı ilk günden itibaren amacının barış ve güven içerisinde yaşamak olduğunu vurguladı.
Bora, bugün bağımsız bir devletin onur madalyasını takdim ettiklerini kaydederek, “Bu madalyaları aldıktan sonra artık devletten vazgeçme lüksümüz olamaz” dedi.
Yılmaz Bora, Güney Kıbrıs’ın zihniyetinde başından beri bir sapma olmadığını ve Enosis hayalinin devam ettiğini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.