DOLAR 32,3237 0.21%
EURO 35,1211 -0.03%
ALTIN 2.297,880,91
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ertuğruloğlu, Taksim Sahası’nın yeniden Türk Futbolu’na kazandılmasıyla ilgili süreci BRT’ye değerlendirdi
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Ertuğruloğlu, Taksim Sahası’nın yeniden Türk Futbolu’na kazandılmasıyla ilgili süreci BRT’ye değerlendirdi

Ertuğruloğlu, Taksim Sahası’nın yeniden Türk Futbolu’na kazandılmasıyla ilgili süreci BRT’ye değerlendirdi

ABONE OL
17 Ekim 2022 23:24
Ertuğruloğlu, Taksim Sahası’nın yeniden Türk Futbolu’na kazandılmasıyla ilgili süreci BRT’ye değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Taksim sahasının BM yetkilileriyle uzun süren temaslar neticesinde yeniden Çetinka Türk Spor Kulübü’nün kullanımına verildiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler misyon şefi Colin Stewart’ın iyi niyetli yaklaşımına atıftya bulunan Ertuğruloğlu, “Ancak çok küçük noktalarda beklemediğimiz tepkiler nedeniyle süreçler uzuyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Taksim Sahası’nın yeniden Türk Futbolu’na kazandılmasıyla ilgili süreci BRT’ye değerlendirdi.

’17.Saat’ programına katılan Ertuğruloğlu, sözkonusu bölgenin Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün malı olduğunu, sahanın Otomobil Kurumu’nun etkinlikleri nedeniyle Çetinkaya’nın kullanımından çakarılmasının sonrasında ise eskiye dönüşün çok da kolay bir süreç olmadığını söyledi.

Ertuğruloğlu,”Birleşmiş Milletler heyeti, başta misyon şefi Colin Stewart olmak üzere iyi niyetle bizlerle Cumhurbaşkanlığı ile temaslar sürdürüldü.Sonuçta mutabakat sağlandı ve bugün itibarıyla çalışmalar başladı. Öncesindeki süreçte yapılması gereken çalışmalar da sözkonusuydu onu da yerine getirdik. Her türlü tedbir alınmış, konunun her boyutu değerlendirilmiş Birleşmiş
Milletler ile tam bir mutabakat sağlanmıştır” dedi.

Çok küçük noktalarda ise Birleşmiş Milletler’in beklemedik tepkileri nedeniyle süreçlerin uzadığını aktaran Ertuğruloğlu, Taksim Sahası konusunda tek bir noktada sıkıntının sürdüğünü belirtti.

Ertuğruloğlu, “Kale arkasına çekilmesi gereken tel konusu tıkanmıştır. Biz o telin yüksek olmasını talep ediyoruz.. Çünkü maç, antreman sırasında top top karşı tarafa geçebilir. Bize göre telin en az 6 metre olması gerekiyor. Bu konuda henüz tam bir mutabakat sağlanamadı. Tahmin edemediğimiz noktalarda uzun surely tartışmalar yaşanabiliyor” diye konuştu.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.