DOLAR 32,5657 0.13%
EURO 34,9831 -0.14%
ALTIN 2.439,670,16
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eziç mahkemeye gidemedi

Eziç mahkemeye gidemedi

ABONE OL
26 Mart 2019 22:38
Eziç mahkemeye gidemedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Gemi Konağı’nda devlete ait arazinin ihaleye çıkılmadan Mehmet Eziç kiralanmasıyla ilgili olarak yapılan yayınlardan sonra, Mehmet Eziç, Genel Yayın Yönetmenimiz Aydın Akkurt hakkında dava açacağını söylemişti. Ama ne var ki aradan bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen Mehmet Eziç, Aydın Akkurt hakkında dava açamadı.
AKKURT’UN AÇIKLAMASI
Söz konusu olayla ilgili olarak Akkurt’un yaptığı açıklama şöyle;
“Geçtiğimiz Mart ayında yaptığımız yayınlar karşısında açıklama yapmaktan kaçınan ve suskunluğa bürünen Mehmet Eziç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada kendisine çamur atıldığını ileri sürerken, hakkımda dava açacağını söylemişti. Hakkımda dava açamadığı gibi, Gemikonağı’nda deniz kenarında bulunan ve Lefke Belediyesi’nin kullanımında olan çok değerli devlet arazisini nasıl kiraladığını da hala daha açıklamadı. .
NELER YAZILMIŞTI?
Gazetemiz, İçişleri Bakanlığı’nın önergesi ve Bakanlar Kurulu kararına dayanarak yaptığı haberlerde Gemikonağı’ndaki devlet arazisinin İTEM Yasası’ndan çıkarılarak devlet Emlak Malzeme Dairesi’ne devredildiğini ve daha sonra da ihaleye çıkılmadan Mehmet Eziç’e kiralandığını haber verirken, hükümeti de bu konuda açıklama yapmaya davet etmişti. İlgili bakanlık da bu olayın inceleneceğini belirtmişti.
“ÇAMUR BUNUN NERESİNDE?”
Eziç’in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımdan sonra şu açıklamayı yapmıştım;
Bu ülkede yapılacak yatırım veya kalkınma faaliyetlerine elbette ki karşı değiliz. Eziç, istediği yere, istediği yatırımı yapabilir. Ama burada mevzu bahis olan devlet arazisinin ihaleye çıkılmadan Eziç’e kiralanmasıdır. İTEM Yasası’ndan çıkarılarak Devlet Emlak Malzeme Dairesi’ne devredilen araziler ihaleye çıkılmadan bazı kişilere kiralandığında nasıl ki basın bu olayları sorgulamıştır, gazetemiz de Eziç’e kiralanan arazi konusunu sorgulamış ve açıklama istemiştir. Ama ne var ki Eziç, bugüne kadar, söz konusu araziyi nasıl kiraladığını açıklamamıştır. Şimdi ise kendisine çamur atıldığını ileri sürmekte ve mahkemeye gideceğini söylemektedir. Buyursun ve mahkemeye gitsin. O zaman da, yargı önünde bu araziyi nasıl kiraladığını, hava parası ödeyip, ödemediğini anlatmak zorunda kalacaktır.
“TELEFON KAYITLARI ELİMDE”
Gazetemiz söz konusu araziyle ilgili olarak ilk yayını yaptığı gün, Eziç beni telefonla aradı. Telefon numarasını bilmediğim için baktım. “Aydın bey kahve içelim, yemek yiyelim, görüşelim” dedi. Kabul etmedim. İlerleyen günlerde de beni sürekli olarak aradı. Telefonlarının hiçbirine de bakmadım. Cevapsız aramalar da telefonumda kayıtlı. Gerekirse bunları da açıklarım.
“TETİKÇİLER DEVREDE”
Gazetemiz yayınlarına devam derken bu kez de tetikçiler devreye girmişti. Korsan haber siteleri üzerinden “Eziç’ten para istediğimi, aksi takdirde bu yayınları sürdüreceğimi söylediğimi” yazdılar. Bu yalan ve iftiralar karşısında sadece güldüm.
“SÖZDE HABER SİTELERİ”
Eziç’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayı da bazı haber sitelerinde görmüştüm. Bunlar da Eziç’ten reklam alan haber siteleri idi.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (678)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.