DOLAR 32,5635 0.04%
EURO 35,0216 0.46%
ALTIN
BITCOIN 2095894-4,00%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Federasyonda ısrar eden tek kişi Akıncı

Federasyonda ısrar eden tek kişi Akıncı

ABONE OL
08 Ekim 2018 10:24
Federasyonda ısrar eden tek kişi Akıncı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in son dönemde, iki devlet çözümü ile konfederasyon arasında oynayan tezler ortaya koyduğu, bunun da Güvenlik başlığını, başlaması halinde yeni bir müzakere turundan uzaklaştırdığına dikkat çekildi.
Politis, Anastasiadis’in, New York’tan döndükten sonra, iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümü bulunması konusunda hiç de iyimser konuşmadığına, bu çözümden BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada da söz etmediğine, Türkiye ile doğrudan iletişim kanalıyla alakalı başka bir zeminde konuştuğuna işaret etti.
“Şu anda iki bölgeli iki toplumlu federasyonda ısrar eden tek liderin” Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı olduğunu savunan gazete, Anastasiadis’in son dönemdeki iki devlet çözümü ve konfederasyon arasında oynayan tezlerinin Güvenlik başlığını müzakerelerden uzaklaştırdığını ve Kıbrıs müzakerelerini -(gazetenin ifadesiyle) Rum tarafının da istediği gibi- 2020 sonrasına (Cumhurbaşkanlığı seçimi) ötelediğini yazdı.
GUTERRES’İN RAPORU
BM Genel Sekreteri’nin iyi niyet misyonu rapor taslağının, geçici atadığı danışmanı Jane Holl Lute’un temaslarından söz edilecek giriş bölümünün eklenmesiyle tamamlanacağına işaret eden gazete, rapor taslağının, “Kıbrıs sorununun perspektifleri açısından çok olumsuz olmasının beklendiğine” işaret etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.