DOLAR 32,4428 0.06%
EURO 34,4680 -0.14%
ALTIN 2.488,070,21
BITCOIN 2044645-3,23%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

FETÖ  mensubu KKTC’li işadamları

FETÖ mensubu KKTC’li işadamları

ABONE OL
22 Temmuz 2019 06:16
FETÖ  mensubu KKTC’li işadamları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZATESİ – KKTC’de bazı işadamları, özellikle 2010 yılından itibaren, FETÖ’ya finans sağlayan ve şimdi bütün yöneticileri tutuklu olan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile yakın ilişkiye girdi. Bunların arasında “E”, “İ”, “M”, “A”, “T” ve “H” adlı işadamları başı çekiyordu.
KKTC’li işadamları ile FETÖ’nün ilişkisini KKTC’ye yerleşen ve şu an tutuklu bulunan Faruk Güllüoğlu organize ederken, bu işadamlarının hesaplarına BankAsya üzerinden büyük paralar gönderiliyordu.
Bu işadamları iki ayda bir FETÖ tarafından İzmir’de düzenlenen toplantılara katılırken, karşılıklı ziyaretler düzenleniyordu. İzmir’de düzenlenen son toplantıda da “darbe” çağrısı yapılmıştı.
FETÖ’ya finans sağlayan ve Türkiye geneli ile yurtdışında FETÖ’nün “İşadamları Yapılanmasını” sağlayan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) 2005 yılında kuruldu.
Türkiye’de 211 işadamı derneği ve pek çok ülkede faaliyet gösteren federasyonlar ve bu federasyonlara bağlı 150’den fazla dernekten oluşan bir konfederasyondu. FETÖ’ya finans sağladığı tespit edilen TUSKON , FETÖ’nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra kapatıldı.
KKTC’Lİ İŞADAMLARI
KKTC’li bazı işadamları özellikle 2010 yılından itibaren TUSKON ile yakın ilişkiler içerisine girdi. Bu işadamları TUSKON bünyesinde pekçok yurtdışı ziyaretine katıldı.
TUSKON’A YÖNELiK OPERASYONLAR
FETÖ tarafından dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetine karşı düzenlenen 17-25 Aralık operasyonunun başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra FETÖ yapılanması deşifre olurken, FETÖ’ya finans sağlayanların başında BankAsya ile TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in olduğu tespit edildi. Yapılan soruşturmalar sonrasında TUSKON Başkanı Rızanur Meral hakkında gözaltı kararı çıkarılırken, FETÖ’nün finans kaynaklarına yönelik olarak 25 Haziran 2016 tarihinde İstanbul merkezli olmak üzere dört ilde büyük bir operasyon düzenlendi.
RIZANUR MERAL YURT DIŞINA KAÇTI
Düzenlenen Operasyonda FETÖ/PDY’nin para kaynağı olan işadamı örgütü TUSKON’un Başkanı Rızanur Meral ile TUSKON yöneticilerinden 6 kişinin yurt dışına kaçtıkları tespit edilirken, haklarında gözaltı kararı olan 54 şüpheliden 40’ı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Marmara İşadamları Dernekleri Federasyonu (MARİFED) Başkanı İbrahim Halil Avcı, FİADER Başkanı Çetin Ekincioğlu ve Uğur Kolejleri Kurucu Vekili Çağrı Koçak, Faruk Güllü (Güllüoğlu) da vardı.
SUÇLAMA
Gözaltı listesinde, FİADER Genel Sekreteri Özgür Koç, işadamı Selim Nakipoğlu ve örgütte ‘Abla’ adı verilen 6 bayan sorumlu da bulunuyordu. “Terör örgütüne üye olma ve örgüte yardımda bulunma, terörün finansmanına dair kanuna muhalefet, yardım toplama kanununa muhalefet ve tehdit, yağma ve silahla adam yaralama” suçlamaları getirilmişti.
ESİDEF BAŞKANI ÖZKARA
FETÖ’nün finans yapılanmasına yönelik operasyonlar devam ederken, TUSKON’a bağlı Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mustafa Özkara, 29 Temmuz 206 tarihinde Kırgızistan’a kaçmaya çalışırken tutuklandı. KKTC’li işadamları iki ayda bir ESİDEF’e bağlı derneklerin başkanlarıyla İzmir’de yapılan toplantılara katılıyordu.
MASİAD
FETÖ’ya finans sağladığı tespit edilen TUSKON’a bağlı Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği’ne (MASİAD) de operasyon düzenlendi. Bu operasyonda MASİAD yöneticileri tutuklandı.
MASİAD
TUSKON üyesi MASİAD ile KKTC’li işadamları karşılıklı ziyaretler düzenlerken, KKTC’den bazı kişiler de FETÖ’nün organize ettiği Türkçe Olimpiyatları’na ve Manisa’ya götürülmüştü. MARİFED
TUSKON’a bağlı Marmara İşadamları Derneği de FETÖ’ya finans sağlayan kuruluşlar arasındaydı. 25 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen operasyonda MARİFED Başkanı İbrahim Halil Avcı tutuklandı.
MARİFED
TUSKON üyesi MARİFED ile KKTC’li bazı işadamları arasında yakın bir işbirliği olup, karşılıklı ziyaretler yapılıyordu.
FİADER
FETÖ’ya finans sağlayan TUSKON’a bağlı Florya İşadamları Derneği Başkanı Çetin Ekincioğlu da 25 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen operasyonda tutuklandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.