DOLAR 32,4925 -0.17%
EURO 34,9666 0.34%
ALTIN 2.435,210,51
BITCOIN 21088691,31%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

FETÖ paraları KKTC’den İsrail’e

FETÖ paraları KKTC’den İsrail’e

ABONE OL
14 Eylül 2018 12:14
FETÖ paraları KKTC’den İsrail’e
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gizli tanık, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nda  “Rahip Brunson”ın KKTC bağlantıları ile FETÖ’nün faaliyetlerini gözler önüne serdi…

 

“KKTC’de bulunan ve asıl adı Jerry Mattix olan ve Can Nuroğlu  adını kullanan kişi rahip Brunson’ın en yakın adamlarındandır. Bu kişi ABD’li yetkililerle  görüşüyordu.”

 

“Brunson, İstanbul Feriköy ve Ortaköy’de FETÖ’nün İsrail imamı ile yaptığı toplantılarda masaya Kürdistan bayrağı seriliyordu.”

 

“FETÖ’nün  topladığı himmet paraları da tekneyle, deniz yoluyla İsrail’e götürülüyordu.”

 

İzmir’de  Ekim, 2016 tarihinden bu yana “Rahip Brunson” davası devam ederken, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gizli tanık olmak için  9 Mayıs 2018 tarihinde başvuran şahıs, Brunson’ın İngiliz ve Amerikalı arkadaşlarıyla birlikte misyonerlik faaliyeti yaptığını belirtirken “Ben de bu kişilere bir zamanlar rehberlik ve tercümanlık hizmeti vermiştim” derken şunları anlatmıştı;

“Bunlar İstanbul Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde bulunan Yiğit İlan Bürosu’ndan çıkan gazetelere Hıristiyanlık ile ilgilenmek isteyen kişiler için ilan vermekte ve ilgilenen kişilerle birebir görüşmeler yapmaktaydılar.”

 

Gizli tanık, Brunson’ın Kürtleri Hıristiyanlaştırmak için Feriköy’de yaptığı toplantılardan, Ortaköy’de FETÖ’nün İsrail imamı ile yapılan toplantıda masaya serilen Kürdistan haritasından da söz ederken, sözü FETÖ’nün himmet paralarına getirmiş ve şöyle demişti;
“Daha sonra himmet paralarının tekneyle, deniz yoluyla İsrail’e götürülmesine tanık oldum. Ben aynı zamanda İranlılarla petrol ticareti de yapıyordum. Üzerimde büyük çapta mal varlıkları bulunuyordu. Himmet paralarını da Sirkeci’deki yine onlara ait bir ibadethanede topluyorlar, oradan yine kendilerine ait bir tekneyle deniz yoluyla kaçırıyorlardı. Ben bir keresinde bu para kaçırılmasını telefonuma kaydetmiştim. Ama İsrailliler hem mal varlıklarıma el koymak, hem de delillerimi karartmak ve beni saf dışı etmek amacıyla sahte deliller, e-maillerle kumpas kurarak cezaevine girmemi sağladılar.”
KKTC BAĞLANTILARI

Gizli tanık, Rahip Brunson’ın KKTC’deki bağlantılarını da anlatırken, KKTC’de bulunan ve asıl adı Jerry Mattix olan ve “Can Nuroğlu”  adını kullanan kişinin de rahip Brunson ile ilişkide olduğunu ileri sürmüştü.

“CAN NUROĞLU” KİM?

Asıl adı Jerry Mattix olan  Can Nuroğlu, ABD’de  Emmaus İncil Üniversitesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra  11 yılı  Diyarbakır Kilisesi’nde  görev yaptıktan sonra KKTC’ye gelmişti.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.