DOLAR 32,5994 0.37%
EURO 34,8727 0.39%
ALTIN 2.494,660,42
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

FETÖ/PDY soruşturması sürüyor…  Sırada 83 polis daha var   Temizlik başladı!

FETÖ/PDY soruşturması sürüyor… Sırada 83 polis daha var Temizlik başladı!

ABONE OL
08 Mayıs 2019 12:01
FETÖ/PDY soruşturması sürüyor…  Sırada 83 polis daha var   Temizlik başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Polis Hizmetleri Komisyonu tarafından Müfettiş Muavini Ali Özbayrak, Çavuş Yılmaz Öztürk ve Polis Memuru Sadık Erol meslekten sürekli olarak ihraç edilirken, 83 polis hakkında da soruşturma devam ediyor
FETÖ/PDY terör örgütünün Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe kalkışmasından sonra, KKTC Polis Müdürlüğü’ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma başlatılmıştı. “Özel Ekip”in yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ ile ilişkili polis mensupları tespit edilirken, bunlar hakkında hazırlanan dosyalar Başsavcılığa gönderilmişti.
SAVUNMALARI İSTENMİŞTİ
Başsavcılık tarafından FETÖ/PDY terör örgütünün KKTC Polis Genel Müdürlüğü’ndeki yapılanması ile dosyaların soruşturması halen devam ederken, örgütün Polis Genel Müdürlüğü içine de sızdığı iddiasıyla oluşturulan listelerde adı geçen çeşitli rütbeli bazı polislerden, geçtiğimiz Mart ayı başında Polis Hizmetleri Komisyonu tarafından savunma istenmişti.
KARAR AÇIKLANDI
Polis Hizmetleri Komisyonu, savunmaları istenen polislerle ilgili kararını verirken, PGM Basın Subaylığı tarafından dün yapılan açıklamada şöyle denildi;
“FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir subay, bir polis çavuşu ve bir polis memuru olmak üre toplam 3 polis mensubu 51/84 Saylı Polis Örgütü “Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası’nın 71 (2) (c) maddesi uyarınca, kamu yararı gereği Polis Hizmetleri Komisyonu tarafından bugünden itibaren meslekten sürekli olarak çıkarılmışlardır”
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
FETÖ’nün Türkiye’deki ücretsiz gezilerine katılmış olanlar, FETÖ’nün Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Şelale Ltd., Pİ Analitik Ltd., ve Şule Ltd., gibi işletmelerinden faydalanmış olanlar ve mal varlıkları ile banka hesaplarında olağanüstü hareketler olan 83 polis mensubunun daha savunma yapmaya çağrılması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.