DOLAR 32,5930 0.34%
EURO 34,8104 0.17%
ALTIN 2.509,411,02
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

FETÖ’nün AHVAL TV’si Tatar’ı hedef aldı

FETÖ’nün AHVAL TV’si Tatar’ı hedef aldı

ABONE OL
15 Eylül 2020 21:04
FETÖ’nün AHVAL TV’si Tatar’ı hedef aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ – Rum Yönetimi Başkanı Anastasadis ile AKEL Genel Sekteri Kiprianu, Kıbrıs Türklerine “Ersin Tatar’a oy vermeyin” çağrısında bulunurken, FETÖ’nün yayın organı AHVAL TV de devreye konuldu.
Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken, Birleşik Arap Emirlikleri ve George Soros’un sahibi olduğu Open Society Foundations tarafından finanse edilen FETÖ’nün Avrupa’daki yayın organı “AHVAL NEWS” UBP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar’ı hedef almaya başladı.

İngilizce, Türkçe ve Arapça olarak üç dilde yayın yapan “AHVAL NEWS” adlı haber sitesinde yer alan yayınlarda UBP’nin Cumhurbaşkanı adayı Tatar’a yönelik çirkin saldırılar yer alırken, “Ersin Tatar’a oy vermeyin” çağrıları yapılıyor.

İngiltere merkezli olarak 2017 yılının Kasım ayında yayına başlayan “AHVAL NEWS” haber sitesinin Genel Yayın Yönetmenliğini FETÖ firarisi YAVUZ BAYDAR yaparken, FETÖ’den kırmızı bültenle aranan İLHAN TANIR ise Editör görevini yapıyor. Türkiye’ye girişi yasaklanan EVREN DEDE ise haber muhabiri olarak görev yapıyor.
YAVUZ BAYDAR
FETÖ’nün basın yapılanmasında önemli bir yeri bulunan Yavuz Baydar, FETÖ’ün 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği darbe girişiminden sonra Almanya’ya kaçtı. FETÖ firarisi Baydar hakkında tutuklama emri var. Baydar, 2015 yılına kadar KKTC’ye gelerek basın alanında bir takım faaliyetlerde bulundu.
İLHAN TANIR
FETÖ’nün medya yapılanmasının önemli isimlerinden biri olan İlhan Tanır, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra yurt dışına kaçtı. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında tutuklama emri çıkarıldı ve kırmızı bültenle aranıyor. Tanır, “AHVAL NEWS” haber sitesinin Editörlüğünü yaparken, sitenin İngilizce versiyonunu da yönetiyor.
EVREN DEDE
Yunanistan’da yaşayan Evren Dede , terörist başı Fetullah Gülen’in en yakın adamlarından olan Abdullah Aymaz’ın kızı ile evli. Yunanistan’da kurduğu haber sitesinin yayınları, Cumhuriyet Savcılığı tarafından Türkiye’de yayına kapatıldı. Dede hakkında Türkiye’ye giriş yasağı konuldu. Dede, KKTC’deki bazı gazeteciler ile öğretim görevlilerini arayıp, röportajlar yapıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.