DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2081212-1,76%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

FETÖ’nün  “GAF OPERASYONU”nun perde gerisi… Talimat Abdullah Taşan’dan

FETÖ’nün “GAF OPERASYONU”nun perde gerisi… Talimat Abdullah Taşan’dan

ABONE OL
12 Ağustos 2022 12:05
FETÖ’nün  “GAF OPERASYONU”nun perde gerisi… Talimat Abdullah Taşan’dan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- KKTC Polis Genel Müdürlüğü’ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonları sürdüren “ÖZEL EKİP’te görevli polis subaylarının, FETÖ yapılanmasının oluşturduğu “AHMET GAF” adlı sahte haber siteleri ve hesaplar üzerinden hedef alınmalarının perde gerisi aralandı.
“ÖZEL EKİP’te görevli polis subaylarını “itibarsızlaştırın, görevden alınmalarını sağlayın” talimatını şu an Güney Kıbrıs’ta ikamet eden KKTC’deki FETÖ’cü polislerin “Mahrem İmamı” Abdullah Taşan’ın verdiği ortaya çıktı.
Abdullah Taşan, FETÖ’nün Türkiye Emniyet İmamı Hilmi Özdil tarafından KKTC Polis Genel Müdürlüğü’ne “İrtibat Subayı” olarak gönderilen ve şu an cezaevinde bulunan FETÖ’cü Ali Gündoğdu ile birlikte poliste FETÖ yapılanmasını oluşturan kişiydi.
Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ davasında da Abdullah Taşan’ın, KKTC polisindeki FETÖ’cü polislere, FETÖ tarafından gönderilen paraların dağıtımını yaptığı da ortaya çıkmıştı.
Ali Gündoğdu, KKTC Polis Genel Müdürlüğü’nde tam yetkili olarak “İrtibat Subayı” görevinde bulunduğu dönemde, Abdullah Taşan ile birlikte FETÖ yapılanmasında yer almayan polis subaylarını düzmece belgeler ve çirkin suçlamalara istifaya zorlamış, istifa etmeyenlerin de pasif görevlere atanmasını sağlamıştı.

Abdullah Taşan , FETÖ’nün 15 Temmuz’da Türkiye’de gerçekleştirdiği darbe kalkışmasının başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra Rum tarafına kaçtı. Arananlar listesinde bulunan Abdullah Taşan’ın KKTC’deki faaliyetleri de Gaziantep 8. Ağır ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan FETÖ davasında da yer alırken, itirafçı sanığın verdiği ifade şöyle;
İTİRAFÇININ İFADESİ
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan hakkında 8. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan M.A, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için mahkemeye dilekçe verirken, ifadesinde şunları anlattı;
“KKTC’DE FETÖ KURUMLARINDA ÇALIŞTIM”
2002-2003 yıllarında Nizip ilçesinde örgütün dershanesine gittim. Daha sonra KKTC’de üniversiteye giderken FETÖ’nün evlerinde kaldım. Mezun olduktan sonra da yine KKTC’de FETÖ’nün kurumlarında çalıştım.
“EĞİTİM DANIŞMANI”
Örgütün eğitim ayağını kontrol eden yapı biraz farklıdır. “Eğitim danışmanı” en tepededir. Bu kişi, evlerde, yurtlarda kalan tüm öğrencilerin genel sorumlusudur.
“BAM TELİ SOHBETİ”
FETÖ yapılanması içerisinde 15 yıl kaldım. “herkül.org” adresindeki internet sitesinden Fetullah Gülen’in videolarını izledim. Özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra Gülen, “bam teli sohbeti” altında hükümet ve devlet yetkililerine çok çirkin hakaretlerde ve tehditlerde bulunurdu.
“KKTC İMAMI”
Örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandım. B.U. (KKTC imamı) 2016 yılının mart ayında, Kıbrıs’ta şirket çalışanlarının olduğu bir yerde, “Siz hiç merak etmeyin eylül-ekim ayı çok güzel olacak”’ dedi ancak ben bunun ne anlama geldiğini ilk başta anlayamadım. Belki üstü kapalı olarak bir darbenin mesajını vermiştir ama net olarak darbe olacak diye bir şey söylemedi.
ByLock programını 7-8 ay kullandıktan sonra sildim. Eagle programını yüklemeyi düşündüm ancak vazgeçtim. Bu nedenle örgütün baskısına maruz kaldım.
ABDULLAH TAŞAN
F.D’nin eşinin de “bayanlar imamesi” olduğunu biliyorum. Oğlu da 17-25 Aralık’tan sonra Cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alındı. F.D’nin örgüt içinde 20-25 yıllık bir geçmişi olduğu için örgütün “kara kutusu” diyebiliriz. Abdullah Taşan KKTC imam yardımcısı ve muhasebecisidir. Türkiye’den Kıbrıs’a giden paranın akışını bu kişi takip ederdi. Kıbrıs’a para İzmir’den gelirdi ancak nakit olarak gelmiyordu, çek olarak gelirdi. F.D, tahsil edilen çekin kimlere gönderileceğini tespit eder, Abdullah Taşan bu kişilere parayı dağıtırdı. Bu şahsa ulaşıldığında KKTC’deki tüm FETÖ mensuplarının deşifre olacağını düşünüyorum. Bu şahıs aynı zamanda polislerin mahrem imamıydı.
“KKTC İZMİR’E BAĞLI”
B.U. “Hollanda abisi” iken “KKTC imamı” olarak geldi, daha sonra “Adana imamı” olarak gitti. Onun yerine Antalya’da “eyalet sorumlusu” olan “Ethem” kod adlı C.A. geldi. Ben 2016 yılının eylül ayında memlekete döndükten sonra C.A. arayarak “Maaşında düzenleme yaparız. İstersen 2-3 ay burada kal, seni Kanada’ya da gönderebiliriz. Senin hakkında dosya hazırlandı. Bu dosya Türkiye’ye gönderildi” dedi. Bu dosya meselesinin ne olduğunu tam olarak anlamış değilim. Belki de beni üstü örtülü tehdit etti. Ben bu teklifi örgütün çirkin yüzünü gördüğüm için kabul etmedim.
FETÖ’nün “Ege imamı” B.B idi. B.B. ayda 4-5 defa KKTC’ye gelir, bir gün durup giderdi. KKTC’nin İzmir’e bağlı olduğunu biliyorum. Baz, kendine bağlı il imamlarıyla her ay İzmir’de toplantı yapardı. Sırasıyla ‘Kıbrıs imamları’ olan F.D, B.U. ve C.A. düzenli olarak her ay İzmir’e giderlerdi. B.B, 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Amerika’ya gitti.
“E”nin en son İzmir’de yaşadığını, hatta “adliye imamı” olarak görev aldığını biliyorum. Adliyeye girecek olan zabıt katibi, memur, mübaşir gibi alımlarda örgüt mensubu kişilere yardım ettiğini duydum. Eşi C. ise “İzmir bayan eyalet sorumlusu”dur. E’nin yerine daha sonra “Cüneyt” kod adlı soy ismini bilmediğim M. geldi.
500 BİN LİRA BAĞIŞ
Eski Boydak Holding yöneticilerinden birinin kızı olan ve adını “Şükriye” olarak bildiğim kadın KKTC’ye geldi. 2014 ya da 2015’ti. Kendisini B.U. karşıladı. Kıbrıs’ta FETÖ’ye ait bir okulun inşaatına götürüldü. Bu kişi Kıbrıs’tan ayrıldıktan 1 ay sonra 500 bin lira para gönderdi..
S.K, FETÖ’nün Ege bölgesi imam yardımcısıdır. Devamlı Kıbrıs imamlarıyla irtibatlıdır. FETÖ’nün personel atamalarından sorumludur. C.A. gibi kripto olduğunu ve ByLock kullandığını biliyorum. Şu anda neyle ilgilendiğini bilmiyorum ama FETÖ ile irtibatlı kurumlarla derin bağlantılarının olduğunu biliyorum. Y.N, ‘büyük bölge sorumlusu’, M.U, İ.V, Ö.F.B, F.S. ise “ev abileri”dir. Bu şahsılar, namaz kıldırır, FETÖ elebaşının kitaplarını okur, videolarını izletirdi. Ayrıca KKTC’de 4 ay birlikte kaldığım S.K’nin babası A.K’nin ise FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile derin bir ilişkisi vardı.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.