DOLAR 32,5617 0.22%
EURO 34,9438 -0.11%
ALTIN 2.438,090,09
BITCOIN 2092995-0,27%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

FETÖ’nün KKTC Medya Yapılanması

FETÖ’nün KKTC Medya Yapılanması

ABONE OL
25 Temmuz 2019 09:04
FETÖ’nün KKTC Medya Yapılanması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- FETÖ’nün “KKTC Medya Yapılanması”nın temelleri 2005 yılında atılırken, FETÖ’nün “KKTC Basın Yapılanması”nın organizesinde ve oluşumunda şu an tutuklu bulunan Nazlı Ilıcak ile FETÖ’nün “Basın İmamları” olan Ekrem Dumanlı, Süleyman Saygın, Nurettin Veren, Alaaddin Kaya , Necdet Congar ve özellikle Selçuk Gültaşlı önemli görevler üstlendi.
FETÖ’nün “KKTC Basın Yapılanması”nda yer alan KKTC’li medya mensupları ve yazarlar ile Türkiye’den gelen FETÖ’nün “Basın İmamları” Nazlı Ilıcak’ın Beylerbeyi’ndeki evinde toplantılar düzenlerken, KKTC’de medya alanında yürütülecek olan stratejiler ile algı operasyonları da bu toplantılarda hazırlanıyordu.
Hakkında tutuklama kararı bulunan ve şu an ABD’de bulunan FETÖ’nün “Basın İmamlarından” Süleyman Sargın, KKTC’deki medya mensuplarını da finanse ediyordu. Bu toplantılara katılan KKTC’li medya mensupları ve yazarlar arasında “H”, “A” “C”, “E” ve “S” adlı kişiler başı çekiyordu.
FETÖ’nün “KKTC Medya Yapılanması”nın temelleri 2005 yılında atılırken, FETÖ’nün “KKTC Medya Yapılanması”nın organizesinde ve oluşumunda şu an tutuklu bulunan Nazlı Ilıcak ile FETÖ’nün “Basın İmamları” olan Ekrem Dumanlı, Süleyman Saygın, Nurettin Veren, Alaaddin Kaya , Necdet Congar ve Selçuk Gültaşlı önemli görevler üstlendi.
NAZLI ILICAK
Nazlı Ilıcak, 1995 yılında KKTC Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaş yapıldıktan sonra, Beylerbeyi’nde satın aldığı evi, FETÖ’nün “KKTC’deki Basın Yapılanması”nın karargahı haline getirdi. FETÖ’nün darbe kalkışmasını gerçekleştirdiği 15 Temmuz 2016 tarihine kadar, bu ev karargah olarak kullanılırken, Türkiye’den KKTC’ye gelen “FETÖ’nün Basın İmamları” da bu evi kullanıyordu.
KKTC’Lİ MEDYA MENSUPLARI VE YAZARLAR
FETÖ’nün “KKTC Basın Yapılanması”nda yer alan KKTC’li medya mensupları ve yazarlar ile Türkiye’den gelen FETÖ’nün “Basın İmamları” bu evde toplantılar düzenlerken, KKTC’de medya alanında yürütülecek olan stratejiler ile algı operasyonları da bu toplantılarda hazırlanıyordu. Hakkında tutuklama kararı bulunan ve şu an ABD’de bulunan FETÖ’nün “Basın İmamlarından” Süleyman Sargın, KKTC’deki medya mensuplarını da finanse ediyordu. Bu toplantılara katılan KKTC’li medya mensupları ve yazarlar arasında “H”, “A” “C”, “E” ve “S” adlı kişiler başı çekiyordu.
SELÇUK GÜLTAŞLI
FETÖ’nün en önemli “Basın İmamlarından” biri olan Selçuk Gültaşlı da 15 Temmuz darbe kalkışması öncesinde sürekli olarak KKTC’ye gelirken, FETÖ’nün “KKTC’deki Medya yapılanması” ile çok sıkı ilişkiler içerisindeydi. Gültaşlı, KKTC’de bulunduğu günlerde bazı yerel TV kanallarında yayınlanan programlara katılıyordu.
Gültaşlı, 15 Temmuz darbe kalkılmasından sonra hakkında tutuklama kararı çıkarılınca Belçika’ya kaçtı.
TÜRKİYE’DE ERGENEKON KUMPASI
ABD destekli FETÖ’nün “Türkiye Medya Yapılanması” Ergenekon kumpasının altyapısını hazırlarken, 12 Temmuz 2007 tarihinde İstanbul Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirildiği iddia edilen 27 el bombası olayıyla Ergenekon davaları başlamış oldu. FETÖ’nün “Türkiye Medya Yapılanaması” Ergenekon kumpasının tetikçiliğini yaparken, FETÖ’nün KKTC’deki “Basın Yapılanması” da “ KKTC’de de Ergenekon soruşturması başlatılmalı ”, “KKTC’deki Ergenekoncular tutuklanmalı” çağrıları yapıyordu.
ERGENEKON İHBARCISI KKTC’Lİ “H”
Türkiye’de Ergenekon kumpasıyla ilgili olarak tutuklamalar başlarken, 24 Mart 2008 tarihinde İşçi Parti Başkanı Doğu Perinçek ile arkadaşları, ODA TV ve AYDINLIK gazetesi yöneticileri tutuklandı. Tutuklama ile ilgili olarak ise ODA TV ve AYDINLIK gazetesinin ofislerinde bulunan bazı ses kayıtları gerekçe olarak gösteriliyordu.
KKTC’Lİ “H” TUTUKLANDI SONRA SERBEST BIRAKILDI
KKTC’li medya mensubu “H” adlı kişi de aynı olayda tutuklanırken, ifadesi alındıktan hemen sonra serbest bırakıldı. “Ergenekon İddianamesi”nde adı yer almasına rağmen hakkında hiçbir dava da açılmadı. Daha sonra bu kişinin Ergenekon ihbarcısı olduğu ve Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek’in evine ve ODA TV ile AYDINLIK gazetesinde ele geçirilen uyduruk belge ve ses kayıtlarını da bu kişinin hazırladığı ortaya çıktı. Mustafa Özbek’in tutuklanmasından sonra da bu kişi ART Televizyonu’nu ele geçirmeye kalkıştı.
KKTC’DE ERGENEKON KUMPASI
Türkiye’de tutuklamalar devam ederken, 2009 yılının Nisan ayı başlarında, FETÖ’nün hazırladığı “KKTC’de Ergenekon Faaliyetleri” adlı düzmece bir rapor, FETÖ’nün KKTC’deki “Medya Yapılanması”na servis edildi. FETÖ’nün “KKTC Medya Yapılanması”ne yer alan gazeteciler ile yazarlar “yakında büyük olaylar yaşanacak, Ergenekon’nun KKTC yapılanması çökertilecek” şeklindeki haberleri duyururken, esas gelişmeler 8 Nisan 2009 tarihinde yaşandı.
SAVCILIĞA “SUÇ” DUYURUSU
KKTC’de 19 Nisan 2009 tarihinde yapılacak genel seçimlere 10 gün kala dönemin Başbakanı ve CTP Genel Başkanı Ferdi S. Soyer, 8 Mayıs 2009 günü ”KKTC’de Ergenekon Faaliyetleri” adlı düzmece raporu eline alarak gittiği Başsavcılık’ta, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş ile dönemin UBP Genel Başkanı Derviş Eroplu hakkında Ergenekon soruşturması başlatılmasını istedi. Dönemin Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da yaptığı açıklamalarda “KKTC’nin Ergenekon’un üssü olduğunu” iddia ederken “gerekenin yapılmasını” istiyordu.
KORKUNÇ BİR SALDIRI
Başbakan Soyer’in Başsavcılığa gidip “suç duyurusunda” bulunmasıyla birlikte, FETÖ’nün KKTC’deki “Basın Yapılanması, Denktaş, Eroğlu ve daha önceden belirlenen dernek, kurum, kuruluşlar ile TMT’cilere ve yurtsever gazetecilere yönelik olarak yalan ve iftiraya dayalı korkunç bir saldırı kampanyası başlattı. Bu saldırılar , Türkiye’deki FETÖ’nün “Medya Yapılanması” ile birlikte eş zamanlı olarak yürütülürken, KKTC’deki yurtseverlerin “tutuklanıp Silivri’ye gönderilmeleri” çağrıları yapılıyordu. Bunun da başını “H”, “A”, “C”, “O”, “S” adlı kişiler çekiyordu.
15 TEMMUZ DARBESİNE DOĞRU
Daha önce AK Parti yanlısı görünen FETÖ’nün “KKTC yapılanması”, Türkiye’de AK parti ile dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı düzenlenen 17-25 Aralık darbe girişimi sonrasında , gerçek yüzünü göstererek AK Parti ile Erdoğan’a yönelik olarak saldırılar ve algı operasyonları düzenlemeye başladı. FETÖ’nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe kalkışmasına kadar bu böyle devam etti.
KKTC’li “H” adlı yazar da 14 Temmuz akşamı “Yarın büyük değişim olacak” şeklinde mesajlar gönderirken, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ilk saatlerinde de “Tanklar meydanda, Erdoğan korku içinde”, “Erdoğan neredesin, ortaya çık”, “Düzen değişiyor” şeklinde sosyal medyada paylaşımlarda bulunuyordu.
SORUŞTURMA BAŞLATILAMIYOR
FETÖ’nün KKTC’deki “Basın Yapılanması”nda yer alan kişiler belirlenmiş durumda. Ama ne var ki KKTC’de Terörle Mücadele Yasası olmaması nedeniyle bu kişiler hakkında soruşturma başlatılamıyor ve bu kişiler tutuklanamıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.