DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20662752,26%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

FETÖ’nün KKTC yapılanması çözülüyor

FETÖ’nün KKTC yapılanması çözülüyor

ABONE OL
31 Mayıs 2018 09:48
FETÖ’nün KKTC yapılanması çözülüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FETÖ/PDY davasında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen sanık Mustafa A., KKTC örgüt yapılanmasının İzmir’e bağlı olduğunu açıkladı
KKTC’de FETÖ’nün öğrenci yurdunda 3 yıl görev yaptığını, , daha sonra bir şirkette halkla ilişkilerde çalıştığını, ByLock programı kullandığını” belirten Mustafa A. “toplantıları KKTC’de en üstte bulunan yurt müdürü organize ediyordu” dedi
TBMM “15 Temmuz ve FETÖ/ PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu”na bilgi veren “Dr. İhsan” kod adlı Hasan Polat da , bir dönem FETÖ’nün “KKTC İmamı” olarak görev yaptığını ve daha sonra örgütten ayrıldığını belirtirken, şunları anlatmıştı;
“KKTC’ye 1990’larda Samanyolu TV’nin sorumlusu olarak geldim, ancak örgüt adına asıl görevim KKTC İmamlığı idi. 1999 yılında örgüt tarafından Ege-İzmir bölgesine müfettiş sorumlusu olarak atandım”

Gaziantep’te FETÖ/PDY’ye yönelik davada, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen sanık, KKTC örgüt yapılanmasının İzmir’e bağlı olduğu itiraf etti.
Gaziantep’te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen sanık Mustafa A., KKTC örgüt yapılanmasının İzmir’e bağlı olduğunu açıkladı.
Geçtiğimiz gün Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık olarak katılan Mustafa A., “etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini” belirterek, ayrıntılı ifadesini mahkemeye sunduğunu hatırlattı ve şunları anlattı;
“Kıbrıs’ta FETÖ’nün öğrenci yurdunda 3 yıl müdürlük yaptım. Sonra bir şirkette halkla ilişkilerde çalıştım. ByLock programını kullandım. Şirket müdürü tüm çalışanların kurmasını istemişti. Yazışmaları bu program üzerinden yapmamızı söyledi. Buradan yapacağımızı söyledi. Öncesinde de farklı programlar kurmamızı istemişlerdi. Bu programdan, Fetullah Gülen’in konuşmaları, duaları, yapılacak toplantıların bilgileri geliyordu. Toplantıları ben organize etmiyordum, yurt müdürü yapıyordu. KKTC’nin en üstünde de o bulunuyordu. KKTC bildiğimiz kadarıyla İzmir’e bağlıydı.”
Mahkeme Başkanı Melik Durmaz, sanığa ByLock listesinde yer alan kişileri sordu. Sanık kişilerin şirkette çalıştığı kişiler olduğunu ve tam isimlerini söyledi.
Başkan Durmaz, sanığa listede ekli Zeynep A’nın kim olduğunu sorması üzerine Mustafa A, eşi olduğunu belirterek, “Eşim ByLock kullanmadı, onun telefon hattında da ben kullandım.” dedi.
Başkan Durmaz, ByLock raporunda ikili arasında konuşmaların olduğunu belirterek, “Kendi kendine ‘Canım’ diye mi hitap ediyorsun?” diye sordu.
Bunun üzerine sanık Mustafa A, “Eşimin telefonuna ByLock kurdum ancak benim kadınlara söyleyeceklerimi söylemesi için kurdum. Kendisiyle de yazışıyorduk.” ifadesini kullandı.
Duruşma savcısı sanığın verdiği bilgilerin emniyete sorulmasını ve adli kontrol kararıyla tahliye edilmesini talep etti.
Mahkeme heyeti, sanığın etkin pişmanlık kapsamında verilen bilgilerin teyit edilememiş olmasını dikkate alarak tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.
HASAN POLAT’IN ANLATTIKLARI
TBMM “15 Temmuz ve FETÖ/ PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu”na 2016 Aralık ayında bilgi veren “Dr. İhsan” kod adlı hasan Polat da , bir dönem FETÖ’nün “KKTC İmamı” olarak görev yaptığını ve daha sonra örgütten ayrıldığını belirtirken, şunları anlatmıştı;
“KKTC’ye 1990’larda Samanyolu TV’nin sorumlusu olarak geldim, ancak örgüt adına asıl görevim KKTC İmamlığı idi. 1999 yılında örgüt tarafından Ege-İzmir bölgesine müfettiş sorumlusu olarak atandım.
Polat, daha sonra yaptığı açıklamalarda ise “FETÖ’nün KKTC’de öteden beri köklü bir yapılanma içinde olduğunu” da belirtti.
KKTC VATANDAŞI OKAN M.
FETÖ’nün , 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra, KKTC’ye kaçmaya hazırlanırken İzmir Adnan Menderes Havalanı’nda Faruk S. ile birlikte tutuklanan ve ByLock kullandığı tespit edilen KKTC vatandaşı Okan M’nin de İzmir 13. Ağır ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam ediliyor.
Okan M. verdiği ifadede “daha önce kapatılan bir yüksek öğrenim yurdunda memur olarak çalıştığını” söylemişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.