DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2072636-1,45%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

FETÖ’nün  KKTC’deki  Medya Yapılanması…  Brüksel’den yönetiliyor

FETÖ’nün KKTC’deki Medya Yapılanması… Brüksel’den yönetiliyor

ABONE OL
26 Temmuz 2019 13:16
FETÖ’nün  KKTC’deki  Medya Yapılanması…  Brüksel’den yönetiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- FETÖ’nün en önemli “Basın İmamlarından” biri olan Selçuk Gültaşlı 15 Temmuz darbe kalkışması öncesinde sürekli olarak KKTC’ye gelirken, FETÖ’nün “KKTC’deki Medya Yapılanmasını” da yönetiyordu.
Gültaşlı, 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra hakkında tutuklama kararı çıkarılınca Belçika’ya kaçtı. Gültaşlı şimdi FETÖ’nün KKTC’deki “Medya Yapılanması”nda yer alan gazetecilerle Brüksel’de görüşüyor.
FETÖ’nün KKTC’deki “Medya Yapılanması”nda yer alan gazeteciler “iki toplumlu etkinlikler” ve “konferanslar” adı altında Brüksel’e davet edilirken, tüm harcamalarının Rum Yönetimi tarafından karşılanması da dikkat çekiyor.
FETÖ, Belçika’da özellikle de AB kurumlarına ev sahipliği yapan başkent Brüksel’de geniş bir ağa sahip. Bu ülkede FETÖ, Belçika Aktif Dernekler Federasyonu (FEDACTIO) adı altında örgütlenmiş durumda. Federasyonun internet sitesindeki bilgilere göre, eski başkanı, darbe girişimi sonrası kapatılan Kimse Yok mu Derneğinin Genel Başkanı İsmail Cingöz olan FEDACTIO’ya yan şubeleriyle beraber 60 kadar dernek üye durumda. Bunlar arasında Belçika Türk İşadamları Derneği (BETİAD), örgüte finansman sağlanmasında önemli bir işlev yürütüyor. Aktif Girişimciler Birliği, Küçük Girişimciler Birliği, Hainaut Girişimler Derneği, Mercury İş Adamları Derneği ve Limburg Aktif Girişimciler Birliği derneklerinin birleşimi ile kurulan BETİAD, Brüksel, Anvers, Hainaut, Lige, Gent, Limburg kentlerinde faaliyet yürütüyor. FETÖ derneğinin, Belçika’da Fransızca konuşulan Valon bölgesine oranla Flaman bölgesinde daha etkin olması dikkati çekiyor.
TUSKON AP
FETÖ ile bağlantılı olduğu için kapatılan Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun (TUSKON) AB Temsilciği ise, Avrupa Parlamentosunda (AP) örgüt lehine çalışma yürütüyor.
SIZMA FAALİYETLERİ
AB kurumlarına sızmak için ağ kurdular TUSKON’un yanı sıra Brüksel’deki European Professionals Network (Avrupa Profesyoneller Ağı – EPN) ise, FETÖ’nün AB kurumları başta olmak üzere önemli uluslararası kurumlara sızma çabaları çerçevesinde çalışmalar yapıyor.
KADIN DERNEKLERİ
Kadın dernekleri Örgüt Belçika’da birçok kadın derneği ile faaliyet yürütüyor. Bunlardan Turquoise, Charleroi ve Anvers’de; Golden Rose, Bru¨ksel ve Charleroi’da; Koza, Gent’te; Damla, Beringen ve Hasselt, Heusden, Diest, Mol ve Maasmechelen’de; Inspiration ise Anvers’te bulunuyor.
GENÇLİK DERNEKLERİ
FETÖ ile bağlantılı gençlik derneklerinden Flaman Olimpiyatları Derneği ve Frankofon Olimpiyatları Derneği Brüksel’de, For Youth ise Brüksel, Gent, Anvers, Willebroek, Maasmechelen, Beringen ve Genk’te çalışmalar yürütüyor. Öğrenci dernekleri olarak da Brüksel, Gent, Anvers, Hasselt’te şubeleri bulunan Belçika Öğrenci Platformu bulunuyor. İslam Dersi Öğretmenleri Derneği ve Belçika Türk Veliler Birliği de örgütle bağlantılı diğer iki dernek olarak öne çıkıyor.
KÜLTÜR SANAT DERNEKLERİ
Örgütün çok sayıda kültür sanat derneği de Belçika’da faaliyet halinde. Flaman Kültürlerarası Merkez ve Kültürlerarası Diyalog, Gent’te; Cedicow ve Le Pont Kültürlerarası, Liege’de; Belçika Türk Dostluk Derneği, Brüksel, Anvers, Hasselt ve Charleroi’da bulunuyor.
FETÖ ELEBAŞI KÜRSÜSÜ
FETÖ’nün Kültürlerarası Diyalog Platformu, Belçika’da Katolik Leuven Üniversitesiyle işbirliği içinde faaliyet yürütüyor. Katolik Leuven Üniversitesinde FETÖ elebaşı adına kurulmuş kürsü mevcut.
OKULLAR
FETÖ’nün Belçika’da 12 şubesi olan 2 okulu bulunuyor. Bunlardan Fransızca olan Ecole Des Etoilles’ın Brüksel, Charleroi ve Liege’de ilkokulu, Brüksel ve Charleroi’da ortaöğretim okulları bulunuyor. Flamanca eğitim veren Lucerna Kolejleri ise Bru¨ksel, Anvers, Genk ve Houthalen’da bulunuyor.
ETÜT MERKEZLERİ
Örgütün “etüt merkezleri” olarak faaliyet gösteren yapılanmalarından Academia Anvers’te, Gouden Meridien Gent’te, Compas Willebroek’te, Tempus Beringen’de, Poorten en Bruggen Sint-Niklaas’ta, de Oesa Zele’de, Prisma Brüksel’de, La Tulipe ise Charleroi ve Liege’de yer alıyor. Vuslat Toplum Merkezinin ise, Beringen, Genk, Heusden Zolder, Maasmechelen ve Mol’da şubeleri bulunuyor. Şubeler, FETÖ üyelerinin Türkler ve Belçikalıları örgütle tanıştırma merkezleri olarak işlev görüyor.
MEDYA KOLU
Medya ayağında ise, FETÖ ile bağlantılı olduğu için önce kayyum atanan, darbe girişimi sonrası da kapatılan Zaman gazetesinin Belçika ve Hollanda’da yayın yapan uzantısı Zaman Benelux ve Zaman Vandaag yer alıyor. Flamanca ve Fransızca yayın yapan gazete, Türkiye aleyhtarı yayınlarıyla biliniyor. Gazete, Belçika’daki FETÖ karşıtı Türk kökenli siyasileri yayınlarında hedef alıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.