DOLAR 32,3830 0.19%
EURO 35,0919 -0.01%
ALTIN 2.325,040,25
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Finansal Okuryazarlık Projesi” hayata geçiyor

“Finansal Okuryazarlık Projesi” hayata geçiyor

ABONE OL
20 Ekim 2022 15:29
“Finansal Okuryazarlık Projesi” hayata geçiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği, “Finansal Okuryazarlık Projesi” hayata geçiyor.

Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliğinden verilen bilgiye göre, Kuzey Kıbrıs’ta “ilk defa” gerçekleştirilecek “Hesabını Bilen Kıbrıs” Finansal Okuryazarlık, Farkındalık ve Yetkinlik Artırma Projesi, Kasım ayında başlayacak. 18 ay sürecek proje kapsamında, bireylerin finansal okur yazarlık konusunda farkındalık, bilinç ve yetkinliklerin arttırılması amaçlanıyor.

Hedef kitleleri arasında lise ve üniversite öğrencileri, mikro işletmeler, KOBİ’ler, kadın girişimciler, çiftçiler ve emekliler bulunan projede, bireylerin, finansal kavramları anlaması, bütçe yapma ve para yönetimi konusunda yetkinliklerinin geliştirilmesi, finansal ürün ve hizmetlerin doğru kullanımı konusunda bilinçlenmesini sağlayacak eğitim programları ve seminerler düzenlenmesi, eğitim araçları geliştirilmesi, görünürlük ve savunuculuk çalışmaları gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği denetiminde KMC Danışmanlık tarafından yürütülecek proje boyunca, farklı bölgelerden 870 kişinin eğitim görmesi öngörülüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.