DOLAR 32,3778 0.18%
EURO 35,0295 -0.19%
ALTIN 2.324,740,24
BITCOIN 2255658-1,20%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fransız donanması Oruç Reis ve Barbaros’u izliyor…   Büyük provokasyon!

Fransız donanması Oruç Reis ve Barbaros’u izliyor… Büyük provokasyon!

ABONE OL
03 Kasım 2020 12:05
Fransız donanması Oruç Reis ve Barbaros’u izliyor…   Büyük provokasyon!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZATESİ- Fransız Haber Ajansı (AFP), radarlar ve diğer ileri teknoloji izleme cihazlarıyla donatılmış “La Fayette” isimli Fransız donanmasına ait firkateynin, 170 mürettebatıyla birlikte, Türk araştırma ve savaş gemilerini Doğu Akdeniz’de Suriye açıklarında ve adaları kapsayan bir alan içinde üç aydır yakından izlediğini duyurdu.
Fransız donanmasından bir firkateynin, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin Oruç Reis ve Barbaros araştırma gemilerini yakın takibe aldığı ortaya çıktı.
Fransız Haber Ajansı (AFP), radarlar ve diğer ileri teknoloji izleme cihazlarıyla donatılmış “La Fayette” isimli firkateynin, 170 mürettebatıyla birlikte, Türk araştırma ve savaş gemilerini Doğu Akdeniz’de Suriye açıklarında ve adaları kapsayan bir alan içinde üç aydır yakından izlediğini duyurdu.
İtalya, Yunanistan ve Rum Kesimi ile yapılan ortak tatbikata da katılan bu Fransız zırhlısının, Avrupa Birliği’nin (AB) Ankara’ya karşı ortak bir tutum içinde olduğu mesajını da vermek istediği bildirildi.
Uydu ve gelişmiş radarlarla Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri anı anına merkezi Toulon kentinde bulunan Fransız donanmasına iletme görevi verilen bu geminin radarına Türk gemileri dışında Limasol açıklarındaki İngiliz savaş gemisi ve Suriye açıklarındaki Rus savaş gemilerinin de takıldığı kaydedilen haberde, Fransız firkateynin Türk donanmasıyla da sık sık karşılaştığı ifade edildi
Haberde, geminin komutanın bu bilgilerin Türkiye’nin de üyesi olduğu NATO ile daha az paylaştığı yönündeki yorumuna da yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.