DOLAR 32,5910 0.11%
EURO 35,0220 0.42%
ALTIN 2.417,59-0,22
BITCOIN 2098231-3,22%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Fransız savaş uçakları Baf’a konuşlanacak

Fransız savaş uçakları Baf’a konuşlanacak

ABONE OL
17 Şubat 2020 11:02
Fransız savaş uçakları Baf’a konuşlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Fransa’ya ait Charles De Gaule savaş gemisi şubat ayı sonlarında bölgeden ayrılacak ve bunu başka bir hareket izleyecek. Buna göre Rum Yönetimi ile Fransa’nın yakın geçmişte görüştüğü “Güney’deki üslerin kullanımı” hayata geçirilecek ve Fransız savaş uçakları Baf’taki “Andreas Papandreu Hava Üssü”nde konuşlanacak.

Kıbrıs sorunu ve enerji konularının ana aktörlerinin, Kıbrıs sorununu enerji konusuna bağlamaya hazırlandıkları ve hamlelerini KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen ardından yapmalarının beklendiği bildirildi.
Fileleftheros haberi “Doğal Gaz Yüksek Bofor… Ankara Gerilime ‘Yapışık’… Fransızlar Baf’a Savaş Uçaklarını Gönderecek… Almanya’nın Rahatsız Edici Oyunları” başlığıyla manşetten, “Satranç Tahtasındaki Hareketler Hazır” başlığıyla ise iç sayfasından aktardı.
Gazete, KKTC Cumhurbaşkanı seçiminin hemen ardından çabaların hızlandırılması ve Rum tarafına ağır baskı için zemin hazırlandığını yazdı. Sözde Rum “MEB’inde” faaliyet gösteren ve gerilim düşsün diye anlaşma olmasını arzu eden şirketlerin de bu alana katılması ihtimali bulunduğunu belirten gazete, “çeşitli tarafların, Kıbrıs sorununun enerjiye bağlanması için de bir baskı sahnesi kurmakta olduğu aşikârdır” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin Kıbrıs sorunuyla çok da ilgileniyor görünmediğini ancak enerji konuları da eklenirse, görüşmeye hazır olduğu yorumu yapılan haberde, dikkatlerin, bölgede çıkarları olan uluslararası ana aktörlere çevrildiği kaydedildi.
FRANSIZ SAVAŞ UÇAKLARI
Fileleftheros gazetesinin Fransa’nın Doğu Akdeniz’deki varlığının, Paris’in gelişmelerde aktif olmak ve daimi varlık göstermek isteğinin işareti addedildiğine dikkat çekilen haberinde , Charles De Gaule uçak gemisinin Doğu Akdeniz’e gelmesinin Türkiye’ye mesaj diye düşünüldüğü ve bunun devamının geleceği belirtildi.
Habere göre, Charles De Gaule şubat ayı sonlarında bölgeden ayrılacak ve bunu, bölgedeki Fransız varlığını güçlendirecek başka bir hareket izleyecek. Fransız savaş uçaklarının şu an Baf’taki “Andreas Papandreu Hava Üssü”nde konuşlanması görüşülüyor. Rum yönetimi ile Fransa’nın yakın geçmişte görüştüğü “Güney’deki üslerin kullanımı”nın şimdi hayata geçirileceği anlaşılıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.