DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21616840,98%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fransız uçak gemisi Limasol’a demirleyecek

Fransız uçak gemisi Limasol’a demirleyecek

ABONE OL
30 Ocak 2020 10:34
Fransız uçak gemisi Limasol’a demirleyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Politis gazetesi , Fransa’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi İsabelle Dumont’un Rum Haber Ajansı’na açıklamada bulunduğunu ve Türkiye’ye mesaj verdiğini yazdı.
Habere göre Dumont söyleşisinde, Fransa’nın uluslararası hukuktan yana olduğunu ve Türkiye’nin de Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’inde gerçekleştirdiği faaliyetlerin uluslararası hukuka aykırı olduğunu iddia ederek sorunun tek çözümünün siyasi olabileceği görüşünü dile getirdi.
Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmayı “sahte anlaşma” şeklinde nitelendiren ve anlaşmayı kınayan Dumont, bu anlaşmanın uluslararası hukuka aykırı olduğunu savundu.
Dumont, EastMed projesinin “çok ilgi çekici bir girişim olduğu ve AB’nin, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi girişiminin bir parçası olabileceği” iddiasında bulunurken, ülkesinin kuruluş tüzüğü Güney Kıbrıs, Mısır, Yunanistan, İsrail, İtalya, Ürdün ve Filistin tarafından imzalanan “East Med Gas Forumu’na” katılabileceğini de vurguladı.
FRANSIZ UÇAK GEMİSİ
Dumont, Fransız “Charle De Gaulle” uçak savaş gemisinin birkaç gün içerisinde Doğu Akdeniz’e de geleceğini ve görevinin DAEŞ’e karşı bölgede mevcut uluslararası ittifak çerçevesinde istikrarı sağlamak olduğunu belirtirken geminin görevinin son aşamasında, Şubat ayı sonlarında, Limasol limanına demirleyeceğini ifade etti.
Dumont, geminin Limasol limanını ziyaret edecek olmasının, iki ülke arasında mevcut çok güçlü ilişkilerin göstergesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r