DOLAR 32,5475 0.02%
EURO 34,9303 0.23%
ALTIN 2.427,120,18
BITCOIN 2062849-4,14%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fuat Veziroğlu;   Yine  zam-zum

Fuat Veziroğlu; Yine zam-zum

ABONE OL
07 Mayıs 2018 22:30
Fuat Veziroğlu;   Yine  zam-zum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu Araçları İşletmeciler Birliği Başkanı Fuat Topaloğlu bir açıklama yaparak demiş ki:
– Dövizin Türk lirası karşısında değer kazanması ve mazota yapılan zamlar toplu taşımacılık kesimini çıkmaza sokmuştur, toplu taşımacılar için özel imtiyazlar uygulanarak mazottan doğan mağduriyetin giderilmesi lâzımdır. Toplu taşımacıların en büyük geçim kaynağı öğrenci taşımacılığı ve turizm taşımacılıdır. Turistik izinlerin kriterlere bakılmaksızın verilmesi bu sektöre ciddi anlamda zarar vermektedir. Öğrenci taşımacılığında ise ödemeler zaten geç yapılmaktadır. Ayrıca tüm bunlara ek olarak dövizin TL karşısında her geçen gün ciddi anlamda değer kazanması ve en büyük giderimiz olan mazota ikide birde yapılan zamlar bizi çok ciddi anlamda çıkmaza sokmuştur. Mazota gelen zamlar yüzünden işimizi yapamayacak duruma gelmiş bulunmaktayız. Beklentimiz toplu taşımacılık için özel tedbirler alınması ve özel imtiyazlar uygulanmasıdır. Mağduriyetimizin giderilmesi ve bize nefes alma olanağı verilmesi başka türlü mümkün değildir. Bu zamlara karşı sessiz kalmayacağız.
***
Geçen gün refik-i şefikimiz ve büyük koordinatör Hürrem Tulga’ya fısıldadıklarımı adaşım Fuat Topaloğlu’na da fısıldam isterim.
TÜRK-SEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı’ya anımsattıklarımı Fuat Topaloğlu’nun kulağına da küpe yapmak isterim.
Siz ve sizler hâyâl görmektesiniz arkadaşlar.
Rüya görmektesiniz.
Serap görmektesiniz.
Burnunuzun ucunu bile görmüyorsunuz.
***
Yok zam varmış.
Yok zam-zum varmış.
Yok ham-hum varmış.
Yok Türk lirası değer kaybediyormuş.
Yok işçiler açlık sınırındaymış.
Yok taşımacılar mahvolmak üzereymiş.
Yok zamlar geri alınmalıymış.
Yok eve ekmek götüremeyen emekçiler varmış.
Bunların hepsi palavra.
Hepsi uydurma.
Hepsi iftira.
***
Devr-i iktidarı CTP’de olmaz böyle şeyler, öylesine bir refah içindeyiz ki, bütçemiz açık vereceğine öyle büyük bir fazlalık vermektedir ki cici hükümetimiz parayı nereye koyacağını bilemediğinden sarf edecek yer aramakta fakat bulamamaktadır.
Bundan dolayıdır ki bir süre önce eski başbakanlara birer odacı-şoför tahsisine karar vermek zorunda kalmışlar, aksi takdirde fazla parayı ya sokağa dökecekler, ya da yumurta pişirmek için odun yerine para yakacaklardı.
***
Demek istediğim o ki emekçiymiş, memekçiymiş, turizm imiş, taşımacılık imiş, falan imiş, filân imiş, feslikân imiş, karanfil imiş, zencefil imiş…
Cici partimiz CTP’nin umurunda değil bunlar, ırgalamaz böyle şeyler cici partimizi, daha önemli, daha hayati meselelerle meşgûldür şimdi onlar.
Üçlü kararname ve üçlü beyazname hazırlamakla iştigâl etmektedirler şimdi.
Hangi bol maaşlı koltuğa hangi yandaşı yerleştireceklerinin hesabında ve girdabında debelenmektedir onlar şimdi.
Siz de kim oluyorsunuz ki, hiç hesapta yoksunuz siz.
Anladınız mı be efendiler, andulya koyun anlamadınızsa.
Ve aklınızı başınıza alınız sandık günlerinde.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.