DOLAR 32,5974 0.34%
EURO 34,8197 0.21%
ALTIN 2.511,381,09
BITCOIN 20942181,47%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Galanos;  Derinya Kapısı’nın açılması ertelenmeli

Galanos; Derinya Kapısı’nın açılması ertelenmeli

ABONE OL
27 Haziran 2018 16:43
Galanos;  Derinya Kapısı’nın açılması ertelenmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sözde “Maraş Belediyesi”nin Başkanı Aleksis Galanos, Derinya sınır kapısının açılmasına ilişkin çekincelerini dile getirerek, kapının açılmasının ertelenmesinin önerilebileceğini söyledi.
Politis gazetesi ve diğer gazetelere göre, Aleksis Galanos, Derinya sınır kapısının açılmasının ertelenmesi konusunu Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e de ileteceklerini ifade etti.
Galanos, “Ay.Memnona” sahilinin (kapalı Maraştaki Derinya Halk Plajı) Kıbrıslı Türkler ve Türkler için hizmete açılmasının yorumlamasının istenmesi üzerine, bunun, Derinya sınır kapısının açılmasının söz konusu olduğu bir dönemde Türk tarafınca yapılmasının tesadüf olmadığını düşündüğünü ifade etti.
Ne yapılacağı konusunda Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e bir şey söylemediğini belirten Galanos, “Maraşlıların”, Derinya sınır kapısının açılmasının ertelenip ertelenemeyeceği konusundaki düşüncelerini Anastasiadis’e ileteceğini söyledi.
“Türk tarafı, bunu (Derinya sınır kapısının açılmasını) iki halkı daha da yakınlaştırma için kapalı Maraş’ın açılmasını ileriye götürecek bir adım olarak ele alıyorsa, bu yardımcı niteliktedir” diyen Galanos, ancak bu, turizm kazancı ve Maraş’ın kapalı bölümünü yavaş yavaş iskan etmeyi ileriye götürmek için bir yöntem olarak ele alınıyorsa, iddia ettikleri “Türk işgalinin” genişletilmesinin söz konusu olacağını ileri sürdü.
“Ay.Memnona” sahilinin, Kıbrıslı Türkler ve Türkler için açılması gibi tek taraflı faaliyetlerin, sorununun çözümünün sağlanması çabalarına yardımcı olmadığını iddia eden Galanos herhangi bir sınır kapısının açılmasının da Kıbrıs sorununun çözümünü teşkil etmediğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.