DOLAR 32,5853 0.3%
EURO 35,0518 0.21%
ALTIN 2.458,590,93
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Galanos;  Maraş hemen iade edilmeli

Galanos; Maraş hemen iade edilmeli

ABONE OL
15 Mart 2019 11:52
Galanos;  Maraş hemen iade edilmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Sözde “Maraş Belediye Başkanı” Aleksis Galanos ve sözde “belediye meclisi üyeleri” dün, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşerek Kıbrıs sorununda çözümsüzlüğün sürmesi ve diğer bazı konulardaki tepkilerini dile getirdiler.
Politis ve diğer gazeteler, sözde “Maraş Belediye Başkanı” Aleksis Galanos ve “belediye meclis üyelerinin” dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüştüklerini yazdılar.
Gazete, Galanos’un görüşmede Kıbrıs sorununda yaşanan durağanlıktan ve bu durumun evlerine geri dönme umutlarını ortadan kaldırmasından duydukları üzüntüyü dile getirdiklerini yazdı.
Habere göre Galanos ve beraberindeki heyet, kapalı bölge Maraş’ın iadesinin BM kararları uyarınca, müzakerelerin dışında da gündeme getirilmesi talebini iletirken, bu girişimlerin ise Güven Yaratıcı Önlemler çerçevesinde olmaması talebini dile getirdiler.
Kapalı bölge Maraş konusunda, Lapta Larnaka’sı (Kozanköy) köyüne geri dönen Kıbrıslı Rum Skuridis’in durumunda olduğu gibi bir uygulamanın, yani kapalı bölge Maraş’ın KKTC makamları idaresinde geriye dönüşe açılmasını benimsemediklerini de dile getiren Galanos, 1974’teki harekatın tüm bedelinin Rum göçmenler tarafından ödendiğini de vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.