DOLAR 32,5617 0.22%
EURO 34,9438 -0.11%
ALTIN 2.438,090,09
BITCOIN 2092995-0,27%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Garantiler gündem dışı”

“Garantiler gündem dışı”

ABONE OL
14 Mart 2019 11:13
“Garantiler gündem dışı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs geçici özel danışmanı Jane Holl Lute ile yaptığı görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı, Kıbrıs sorununa sürekli çözüm için bütün seçeneklerin masada bulunduğu ve her halükarda Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğinin zaruri olduğu paylaşımı, Rum tarafında “güvenlik ve garantiler konusunu gündem dışında bırakma çabası” olarak yorumlandı.
Fileleftheros, “Garantiler Gündem Dışı… Çavuşoğlu, Kıbrıs Sorunuyla İlgili Türk Çerçevesini Lute’un Önüne Koydu… Türk Tarafı Lefkoşa’ya Baskı Yapıyor” başlık ve spotlarıyla manşete çektiği haberinde, Türkiye’nin, güvenlik ve garantiler konusunu gündem dışında bırakma tutumunun, son dönemde bütün ağırlığını, bu konuların gündemde kalmasına veren Rum tarafını büyük baskı altına aldığı yorumunu yaptı.
LUTE’UN VERDİĞİ CEVAP
Rum yönetiminin beklediği ikinci şeyin ise Jane Holl Lute’un Ada’ya gelmesi olduğuna dikkat çekilen habere göre Rum tarafının, Çavuşoğlu’nun bütün seçenekler masada tezine Lute’un verdiği cevabın ne olduğunu özellikle merak ediyor.
Politis, “Garantör Güçlerle Temas Turunu Tamamladı… Lute’u Beklerken” başlıklı haberinde Türk ve Yunan Dışişleri bakanlarının Brüksel’de gerçekleşecek görüşmelerinin, Türkiye’nin müzakerelerin yeniden başlaması için Haziran sınırında ısrar edip etmediğinin ortaya çıkması açısından belirleyici olacağı yorumunu yaptı.
Rum Sözcü Prodromos Prodromu’nun, Lute’un garantör ülkelerle temaslarını tamamlamasının ardından Ada’ya gelmesinin “mantıklı olacağını”, Rum yönetiminin beklentisinin bu yönde olduğunu belirttiğine işaret edilen haberde “pek çok şeyin, Lute’un Çavuşoğlu’ndan işittiklerine bağlı olacağını” savundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.