DOLAR 32,5884 0.12%
EURO 35,0261 0.44%
ALTIN 2.421,06-0,07
BITCOIN 2090310-3,79%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazimağusa’nın kurtuluşunun 48’inci yıldönümü kutlandı

Gazimağusa’nın kurtuluşunun 48’inci yıldönümü kutlandı

ABONE OL
15 Ağustos 2022 21:09
Gazimağusa’nın kurtuluşunun 48’inci yıldönümü kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazimağusa’nın kurtuluşunun 48’inci yıl dönümü iki ayrı törenle kutlandı.
İlk tören Zafer Anıtı’nda gerçekleştirildi.

Protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile sona erdi. İkinci tören de İsmet İnönü Bulvarı’nda yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile başlayan törende, halk ve askeri birlikler selamlandı.

Törende daha sonra Gazimağusa Ticaret Lisesi öğrencisi Şansel Çobanoğlu şiir okudu.
Törende konuşan Dördüncü Piyade Alay Komutanlığı’ndan Maliye Yüzbaşı Nur Göçer, Mağusa’nın kurtuluşunun 48. yıldönümünün gururla kutlandığını söyledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de, Anavatan Türkiye’nin desteğiyle eşine az rastlanır kahramanlık örneği gösterilerek kentin özgürlüğüne kavuştuğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci safhasında Kıbrıs Türk Halkının mehmetçiği beklediğini ve 15 Ağustos’ta mehmetçiğin mücahitle kavuştuğunu dile getirdi.
Gazimağusa’nın ülkenin en değerli şehirlerinden biri olduğunu belirten Tatar, Gazilerin şanına yakışan bir Gazimağusa yaratıldığına vurgu yaptı.

Anavatan Türkiye’nin tam desteğiyle yürütülen siyasetin, egemen eşitlik temelinde adada varlığımızı sürdürmek olduğunu kaydeden Tatar, bağımsız bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilelebet var olacağını söyledi.

Kıbrıs Türk halkının çektiği acıların unutulmadığını ve unutturulmayacağını vurgulayan Tatar, mücadele yıllarında yaşanan zorluklara da değindi.

Cumhurbaşkanı, Mücahit’in uzun zaman direndiğini ve Mehmetçikle birlikte zafer kazandığını ifade ederek, tüm şehitleri rahmetle, gazileri de şükranla andı.

Halk danslarıyla devam eden tören, müzik dinletisi ve resmi geçitle sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.