DOLAR 32,3824 0.16%
EURO 35,0710 -0.19%
ALTIN 2.324,140,22
BITCOIN 2270686-0,31%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaziveren sahili yatırımlarla gelişiyor

Gaziveren sahili yatırımlarla gelişiyor

ABONE OL
04 Haziran 2022 20:23
Gaziveren sahili yatırımlarla gelişiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemiz, doğal yapısı ve kültürel mirası ile önemli bir turizm potansiyeline sahip.

Son dönemlerde yapılan uygulamalar ve geliştirilen projelerle turizmde, geçmişe oranla bazı hareketlenmeler olsa da Güzelyurt ve Lefke bölgesi turizmden beklediği payı henüz alamadı.

Oysa bölgede gerek özel ilgi turizmi gerekse inanç turizmine yönelik büyük potansiyel bulunuyor.

Bunlardan biri de son yıllarda ülkemizin turizm merkezi olmaya aday olan Gaziveren köy sahili.

Yıllardır ihmal edilen Gaziveren köy sahilinde, ilk bakışta inşaat yatırımı gibi görünse de yapılan bir site, bölgenin en ciddi turizm yatırımı olarak karşımıza çıkıyor.

Site sayesinde, Batı rüzgarlarına açık olan Gaziveren sahili, dünyanın en önemli, başta wind ve kite surf olmak üzere, çeşitli su sporları tutkunlarını ağırlama şansı buluyor.

Yaklaşık 20 farklı ülkeden insanın ev sahibi olduğu sitede, sağlık turizmini bölgeye taşıyabilmek için yeni bir projeye imza atılıyor.

Gaziveren sahilindeki yeni projeyi Afrodit Sahil Sitesi Direktörü Cihan Erdoğan BRT’ye değerlendirdi.
Erdoğan, 2009 yılından beri bölgeye ekonomik katkı sağlamak amacıyla çeşitli yatırımlar yaptıklarını anlatarak, yeni bir konseptle yeni bir yatırıma başladıklarını ve bu proje ile sağlık turizmini bölgeye taşımayı hedeflediklerini söyledi.
Pandemi sonrası KKTC’ye büyük ilgi olduğuna dikkati çeken Erdoğan,Güzelyurt- Lefke bölgesinin doğal yapısı, havası, yerel lezzetleri ile turizme yönelik birçok avantajı bulunduğunu ve bunların değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Erdoğan, yatırımlarının,yabancı insanların ülkemizde daha fazla vakit geçirmesine yönelik olduğunu belirterek, gelen turistlerin tüm ihtiyaçlarını bölgeden karşılamasının bölgeye ekonomik olarak büyük katkı sağladığını ifade etti.

Yaptıkları çalışmalarla rüzgar veya macera sporlarının KKTC’de de yapılabileceğini gösterdiklerini kaydeden Erdoğan, Lefke belediyesiyle birlikte gerçekleştiridikleri sahil yürüyüş yolu projesinin de ilgi gördüğünü vurguladı.

Erdoğan, bölge halkının istihdamına da katkı sağladıklarına dikkati çekerek, herkesi Gaziveren sahilini görmeye ve kullanmaya davet etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.