DOLAR 32,5156 -0.1%
EURO 34,9894 0.24%
ALTIN 2.424,020,05
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gece kulübü patronu ile doktorun ilişkisi ne?

Gece kulübü patronu ile doktorun ilişkisi ne?

ABONE OL
05 Mart 2018 20:00
Gece kulübü patronu ile doktorun ilişkisi ne?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gece kulübü inşaatında çalışan çocuk işçinin parmağının kopmasıyla ilgili olarak Ajans Cyprus tarafından çok önemli iddialar gündeme getirildi.
İŞTE O HABER
Ajans Cyprus/ÖZEL- Skandallar zinciri olarak görülen olay, henüz reşit olmayan 17 yaşındaki Mustafa Barış Polat, ailesi Şanlı Urfa’da yaşayan 9 kardeşten biri… 3 ay önce Adaya gelmiş ve cep harçlığı biriktirmek, para kazanmak için günlük işçi olarak bir takım işlerde çalıştı.
Yine gündelik bir iş için hiç tanımadığı biri tarafından, Alayköy’de İmparator adlı gece kulübünün içinde yapımı gerçekleştirilen bar inşaatında çalışmaya gitti.
Mustafa Barış Polat el arabası ile taşıma yaptığı esnada arabanın devrilmesi sonucu fayans ile araba arasında kalmak suretiyle sol elinin orta parmağının kopmasına neden oldu.
HASTANEYE BIRAKIP KAÇTILAR
İmparator Gece Kulübündeki inşaatta çalıştırılmak üzere 17 yaşındaki Mustafa Barış Polat’ı çalışmaya götüren şahıs Lefkoşa Nalbantoğlu Devlet Hastanesine bırakıp kaçıyor.
Daha sonra İmparator Gece Kulübü sahibi hastaneye geliyor , parmağı kopan çocuğun cebine bir miktar para koyarak özür dileyerek olayın kapatılmasını istiyor.
Lefkoşa Dr.Nalbantoğlu Devlet Hastanesi doktoru tarafından ise çocuğun kopan parmağının yerine dikilemeyeceğini belirterek o bölgeye dikiş atıp yarayı kapatarak; “sen buraya hiç gelmedin, bizde görmedik” deniliyor ve evine gönderiliyor.
SKANDAL BUNUNLA DA BİTMEDİ
Lefkoşa Nalbantoğlu Devlet Hastanesine götürülen Mustafa Barış Polat’ yapılan müdahalenin ardından evine gönderiliyor.
Polat’ın Hastane Raporu ise Girne Akçiçek Hastanesi tarafından hazırlanıyor ve lefkoşa’ya gönderiliyor.
Polat, olay sabahı yapılan operasyonun akşamı ise kopan parmağındaki aşırı kanama yüzünden rahatsızlanarak Girne Akçiçek hastanesi acil servisine götürülüyor.
SORUYORUZ
2001 doğumlu 17 yaşındaki bu çocuğu çalıştırmak suç değil mi? kopan parmağının hayat boyunca üzerinde ruhsal bozukluğa neden olmayacak mı?
Hastane Polisi neden iş kazası soruşturmasını yapıp gerekli ifadeyi alarak kayıt altına almadı.
Müdahaleyi yapan doktor kimi koruyor ve neden; “sen buraya hiç gelmedin, biz de seni görmedik” gibi bir cümle kuruyor?
İmparator Gece Kulübü ile hastane doktoru arasında ki ilişki nedir?
Çalışma Bakanlığı içinden bilgi akışımı sağlanıyor ? Nüfuslu kişileri birileri mi koruyor?
Gelen iddialar bununla da bitmiyor. Çocuğun hastane kayıtlarına Girne Akçiçek Hastanesine görülmesi ile birlikte sonradan Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi kayıtlarına geçtiği iddia ediliyor.
Hastaneye giderken yanında herhangi bir kimliği olmayan çocuğun kimlik bilgileri Lefkoşa Devlet Hastanesine kim ya da kimler tarafından iletildi?
Hastane kayıtlarına saat kaç gibi geçildiği akıllarda soru işareti bırakıyor
Elimize ulaşan bilgilere göre ise parmağı kopan işçi çocuğu hastaneye bırakıp kaçan şahsın yakalandığı, olayın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Polis Genel Müdürlüğü nün bilgisi dahilinde olduğu ve soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.