DOLAR 32,4799 -0.21%
EURO 34,9940 0.37%
ALTIN 2.438,980,66
BITCOIN 20967470,03%
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geçiş kapıları 8 Haziran’da açılmayabilir

Geçiş kapıları 8 Haziran’da açılmayabilir

ABONE OL
26 Mayıs 2020 08:28
Geçiş kapıları 8 Haziran’da açılmayabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında yapılan telefon görüşmesinde 8 Haziran’da Güney’de çalışan, eğitim ve tedavi gören Kıbrıslı Türklerin geçişlerinin serbest bırakılacağı yönünde prensipte anlayış birliğine varılırken, Rumların büyük çoğunluğunun geçişlere karşı çıktığı bildirildi.

GÜNEY’DE KORONAVİRÜS VAKALARI
Güney Kıbrıs’ta hala daha koronavirüs vakalarına rastlanması da Kıbrıs Türkleri arasında endişeye neden olurken, Rum Yönetimi’nin İngiltere’den gelecek olan turistlere karşı çok sert tavır alması da dikkat çekti.
İNGİLİZ TURİSTLER KARA LİSTEDE
y İngiliz medyasında yer alan haberlerde Rum Yönetimi’nin “İngiliz turistleri kara listeye aldığını” ve buna gerekçe olarak da “İngiltere’nin koronavirüse karşı mücadelede yetersiz kaldığını” gösterdiğini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında yapılan telefon konuşmasında Güney Kıbrıs ve KKTC arasında Güney’de çalışan, eğitim ve tedavi gören Kıbrıslı Türkler, KKTC’de çalışıp Pile’de ikamet eden Kıbrıslı Türkler ile daimi ikametgahları KKTC’de olan Rum ve Maronitlere yönelik kısıtlamaların kaldırılması ve diğer insani durumlardan dolayı geçiş yapacaklarla ilgili prensipte anlayış birliği sağlanmıştı.
Buna göre de ilk aşamada, yukarıda belirtilen kategorideki kişilerin araçla geçiş yapılabilecek noktalardan geçişi ile Güney’de eğitim gören ve Ledra Palace geçiş kapısını kullanan öğrencilerin de yine bu kapıyı kullanmaları yönünde hemfikir olunmuştu.
Anastasiadis ise yaptığı açıklamada Rum tarafı olarak, söz konusu kategorilerde yer alanların geçişlerinin 8 Haziran 2020 itibariyle başlamasını öngördüklerini ve Güney’e ilk geçişlerinde sunulmak üzere son 3 gün (72 saat) içerisinde yapılan COVID-19 testlerinin negatif çıktığını gösteren belge aranmasını, sonrasında ise Güney’e geçişlerde Rum makamlarınca rastgele testler yapılmasını düşündüklerini ifade etmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.