DOLAR 32,5671 0.08%
EURO 35,0040 0.45%
ALTIN 2.430,400,31
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geçitkale’de Pembe Gün etkinliği yapıldı

Geçitkale’de Pembe Gün etkinliği yapıldı

ABONE OL
24 Ekim 2022 13:38
Geçitkale’de Pembe Gün etkinliği yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde Geçitkale Belediyesi’nin katkılarıyla, Geçitkale İlkokulu ve Cumhuriyet Lisesi işbirliğinde ” Pembe Gün” etkinliği gerçekleştirildi.

Geçitkale Belediye binası önünden başlayan ve meydanda sona eren etkinliğe katılanlar, pembe tişörtler giyip, ellerinde pembe balonlar taşıdı ve pankartlarla farkındalık mesajı verdi.

Etkinliğe belediye çalışanlarının yanısıra, Geçitkale Kadın Meclisi ve Kadınlar Birliği, bölgedeki okullar, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlar ile bölge halkı katıldı.

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, ülkede kanser vakalarında ciddi bir artış olduğuna dikkati çekti ve en etkin tedavinin erken teşhis olduğunun unutulmamasını istedi.

Kanser hastalarına yardım derneği Alaniçi, Dörtyol bölge sorumlusu Faika Ergeç de, derneğin yıllardır toplumu bilinçlendirmeye yönelik çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiğini anımsatarak, hastaların % 95’inin kaybedildiği günlerden, hastaların yüzde 95’inin hayata tutunduğu günlere gelindiğini söyledi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.