DOLAR 32,4248 0.03%
EURO 34,4705 -0.14%
ALTIN 2.489,370,27
BITCOIN 2031846-3,82%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Gençlerin milli davamıza olan ilgisi ve Türkiye ile karşılıklı temaslar çok kıymetli”
  • Kıbrıs Volkan
  • Ekonomi
  • “Gençlerin milli davamıza olan ilgisi ve Türkiye ile karşılıklı temaslar çok kıymetli”

“Gençlerin milli davamıza olan ilgisi ve Türkiye ile karşılıklı temaslar çok kıymetli”

ABONE OL
26 Ekim 2021 20:02
“Gençlerin milli davamıza olan ilgisi ve Türkiye ile karşılıklı temaslar çok kıymetli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Genç Diplomasi Akademisi heyetini kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’den gelen heyetleri KKTC’de görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, özellikle gençlerin çalışmalarında milli davamıza olan meraklarını ve heyecanlarını görmekten dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.

“Siz gençlere olan güvenimizle Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki iş birliğinin, karşılıklı temasların ve dayanışmanın kıymetli olduğunu düşünmekteyim” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, iletişim çağının sağladığı kolaylıklarla yakınlaşma ve duygu birliğinin daha da arttığını dile getirdi.

Kıbrıs Türk tarihine değindiği konuşmasında Cumhurbaşkanı Tatar, tarihten gelen bağların önemine vurgu yaptı. Kıbrıslı Türklerin geçmişte adada EOKA saldırılarına maruz kaldıklarını, zulüm ve soykırımla karşı karşıya mücadele verdiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar,  Türkiye’nin desteğiyle Kıbrıslı Türklerin adada var olmayı başardıklarını söyledi.

1974 Barış Harekatı’ndan sonra Kıbrıslı Türklerin özgürlüğüne ve bağımsızlığına kavuştuklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, doğal gaz zenginlikleriyle Mavi Vatan’da, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin statüsünün güçlenmesinin önemine işaret etti.

Divan Araştırma ve Eğitim Derneği Genel Sekreteri Sinan Çelikkol ise kabuldeki konuşmasında, gençlere vizyon katacak proje çalışmaları yaptıklarını ifade ederek Genç Diplomasi Akademisi çerçevesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.