DOLAR 32,5567 0.12%
EURO 34,9132 -0.27%
ALTIN 2.437,490,60
BITCOIN 21081821,12%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

<br>GERÇEĞE BAKIŞ </br> Aydın Akkurt yazdı : ” CUMHURBAŞKANI TATAR’A  “VATAN HAİNİ” DİYENLER “
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel

  • GERÇEĞE BAKIŞ
    Aydın Akkurt yazdı : ” CUMHURBAŞKANI TATAR’A  “VATAN HAİNİ” DİYENLER “


GERÇEĞE BAKIŞ
Aydın Akkurt yazdı : ” CUMHURBAŞKANI TATAR’A  “VATAN HAİNİ” DİYENLER “

ABONE OL
11 Mayıs 2022 20:15
<br>GERÇEĞE BAKIŞ </br> Aydın Akkurt yazdı : ” CUMHURBAŞKANI TATAR’A  “VATAN HAİNİ” DİYENLER “
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Esas konuya girmeden önce “vatan” ve “vatan haini” kelimelerinin ne anlama  geldiğine ve neleri içerdiğine  özetle bir bakalım.
VATAN; bir ulusun  veya bir halkın bağımsız ve egemen olarak üzerinde yaşadığı yer yüzü parçası ve onun hava sahası ile  karasularına içerir.  Burada önemli olan  bağımsızlık ile egemenliktir. Bir diğer tanımlamayla da bağımsızlık ve egemenlik olmadan VATAN olamaz.
VATAN HAİNİ; Mensubu  olduğu devlete ve o devletin bağımsızlığı ile egemenliğine  karşı savaşanlara  veya düşmanla işbirliği  yapanlara VATAN HAİNİ denir.
Bu özet  bilgilerden sonra esas konuya gelelim.
***
Son günlerde bazı tetikçi “gazeteciler” ile halkın dışladığı ve değer vermediği bazı marjinal siyasi partiler halkın özgür iradesiyle seçtiği  Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yönelik olarak “Vatan haini” suçlamasında bulunuyorlar.
Bu çirkin suçlama sadece Cumhurbaşkanı Tatar’ın şahsına olmayıp,  Sn.Tatar’ı  Cumhurbaşkanı seçen halkımıza da yapılan büyük bir hakarettir.
Bu çirkin  ve seviyesiz suçlamalar ile hakaretlerde  bulunanların ortak özelliklerine de bir bakalım.
Bu çirkin suçlamada bulunanların tümü de Kıbrıs Türk halkının canı ve kanıyla kurulan  KKTC’ne, devlete ve vatana inanmayanların oluşturduğu bir güruh.
Bunların tümü de  Kıbrıs Türk halkının egemenliğine ve bağımsızlığına karşı.
Bunların tümü de hayal ettikleri tek devlet ve tek egemenliği  içeren  “Birleşik Kıbrıs” adı altında, Kıbrıs Türk halkını  Rum’un azınlığı yapmaya çalışanlar.
Bunların tümü de , Kıbrıs Türk halkının vatanını,  özgürlüğünü ve bağımsızlığını yok etmeye çalışan dış mihrakların işbirlikçisi.
Görüldüğü gibi,  bunlar “VATAN HAİNİ” tanımlamasının içerdiği bütün özelliklere sahip. Ve, bunların tümünün de  Ceza Yasası’nın  39’uncu maddesine göre yargılanması gerekir.
***
Ne kadar dikkat çekici değil mi?
Vatana, devlete inanmayanlar, halkımızın egemenliği ile bağımsızlığına karşı dış mihraklarla birlikte karşı savaş açanlar, halkımızın  devletini, egemenliği ve bağımsızlığını savunan Cumhurbaşkanı Tatar’a “vatan haini” diyebiliyor.
Akıllarınca  Cumhurbaşkanı Tatar’ı yıpratacaklar ve halkın Sn. Tatar’a olan güvenini sarsacaklar.
Ama boşuna bir uğraş.
Bu halk bunların ne mal olduklarını çok iyi biliyor.
Ne diyelim?
Böylesine bir utanmazlık ve terbiyesizlik bugüne kadar görülmedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.