DOLAR 32,5759 0.09%
EURO 34,9454 0.29%
ALTIN 2.425,740,13
BITCOIN 2085960-3,53%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

<br>GERÇEĞE BAKIŞ </br> Aydın Akkurt yazdı : ” “SİYASİ DARBE”Yİ KİM GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİ ?  “
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel

  • GERÇEĞE BAKIŞ
    Aydın Akkurt yazdı : ” “SİYASİ DARBE”Yİ KİM GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİ ? “


GERÇEĞE BAKIŞ
Aydın Akkurt yazdı : ” “SİYASİ DARBE”Yİ KİM GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİ ? “

ABONE OL
12 Mayıs 2022 08:31
<br>GERÇEĞE BAKIŞ </br> Aydın Akkurt yazdı : ” “SİYASİ DARBE”Yİ KİM GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİ ?  “
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun istifasından sonra, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bir an önce yeni hükümeti oluşturmaya yönelik olarak siyasi partilerle istişarelerde bulundu.
Bu istişare görüşmelerinden sonra, her zaman olduğu gibi görevden ve sorumluluktan kaçmaya çalışan CTP’nin Genel Başkanı Tufan Erhürman, kabul edilemeyeceğini bildiği halde Anayasa’ya aykırı şartlar ileri sürdü.
Ne idi bu şartlar?
Aynen şöyle;
“Cumhurbaşkanı Ersin Tatar hükümet kurma görevini sadece CTP’ye vermeli, CTP hükümeti 15 gün içerisinde kuramazsa erken seçime gidilmeli.”
Halbuki, Anayasaya göre Cumhurbaşkanı hükümeti kurma görevini diğer siyasi partilere verebileceği gibi, bir milletvekiline de verebilir.
CTP ise siyasi bir darbe yapmaya kalkışarak, ileri sürdüğü şartlarla Anayasa’yı ayaklar altına alıyordu. Tabii ki Cumhurbaşkanı Tatar, Anayasaya aykırı olan CTP’nin bu şartlarını kabul etmedi.
Yaşanan gelişmeler sonrasında da Cumhurbaşkanı Tatar, Anayasa’nın 106. Maddesinin 2’nci fıkrasının kendisine verdiği yetkiye dayanarak, hükümeti kurma görevini UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel’e verdi.
Vay sen misin bunu yapan.
CTP ile yandaşları ve diğer şürekâ takımı bu görevlendirmenin yasadışı olduğunu ileri sürüp, Cumhurbaşkanı Tatar’ı “siyasi darbe yapmak ve UBP’yi karıştırmakla” suçlamaya kalkıştılar.
Gerçekte ise siyasi darbeyi yapmaya kalkışan, Anayasaya aykırı şartlar ileri süren CTP’nin ta kendisiydi. Cumhurbaşkanı Tatar ise CTP’nin bu şartlarını kabul etmeyip, siyasi darbeyi önlemiş oldu.
Sonuçta ise UBP’nin kurultaydan sonra en yüksek organı olan parti meclisi de oy birliğiyle almış olduğu kararla Sn. Üstel’e hükümeti kurma konusunda yetkilendirdi. Böylelikle de Cumhurbaşkanı Tatar’ın doğru bir karar verdiği de bir kez daha onaylanmış oldu.
Ama, CTP ile şürekası yine bağırmaya devam ediyor.
Peki neden?
Çünkü onları istediği kriz ve kaos ortamının devam etmesi ve yaşanmakta olan sorunlara rağmen ülkenin erken seçime sürüklenmesi.
Tabii ki böyle bir muhalefet anlayışını da kabul etmek mümkün değil.
Şimdi önemli olan ise hükümetin bir an önce kurulması, sorunlara çözüm üretilmesi, ülkenin ve halkın yararına çalışmalar yapılmasıdır. CTP de yıkıcı değil yapıcı bir muhalefet anlayışına sahip olmalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.