DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20927811,57%
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

GİKAD Heyeti “Döngü” sergisini ziyaret etti

GİKAD Heyeti “Döngü” sergisini ziyaret etti

ABONE OL
01 Kasım 2022 16:46
GİKAD Heyeti “Döngü” sergisini ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçim Kavuklu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nu ziyaret ederek, “Döngü” isimli fotoğraf sergisini gezdi.

Serginin proje müdürlüğünü yapan BRTK Müdürü Meryem Özkurt ile Küratör Ayhatun Ateşin tarafından GİKAD üyelerine, sergide yer alan 40 fotoğrafın detaylarına ilişkin bilgiler verilirken, fotoğrafların hikayeleri anlatıldı.

Sergiyi gezmesinin ardından açıklama yapan Dernek Başkanı İçim Kavuklu, sergiden çok etkilendiklerini ifade ederek, fotoğrafların Merkezi Cezaevi’ndeki yaşam döngüsünü anlattığını ve herkesin bir gün bir şekilde cezaevine girebileceği bilinci ile hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Cezaevindekilere nasıl destek verilebileceğinden hareketle adım attıklarını anlatan Kavuklu, onların da bu toplumun bir parçası olduğu bilinci ile yola çıktıklarını ve birlikte çalışma fırsatı için girişim yapacaklarını belirtti.

GİKAD’ın kırsal kesimdeki kadınlara dikiş makinesi sağlayarak, ekonomik faaliyetlere katılım imkanı sağladığını anlatan Kavuklu, üretilen peçete ve masa örtüsü gibi ürünlerin otellerin kullanımına verildiğini, benzer bir faaliyetin yeni cezaevinde de yapılabileceğini dile getirdi.
Cezaevindeki kadınların bu süreçte en çok ümit ve ekonomiye katılıma ihtiyaç duyduğunu söyleyen Kavuklu, en kısa sürede Yeni Merkezi Cezaevi’ni ziyaret ederek, kadın koğuşundakilere malzeme ve eğitim sağlama amacında olduklarını anlattı.
Kavuklu, gerek olması durumunda psikolojik söyleşi imkanları da sağlayabileceklerini ifade ederek, cezaevindeki kadınları toplum ve ekonomiye kazandırmak için adım atacaklarını, BRTK’daki serginin de bunu anlama ve empati kurma bakımından büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

8 Ekim Dünya Gardiyanlar Günü kapsamında açılan ve Merkezi Cezaevi’ni konu alan “Döngü” adlı fotoğraf sergisi, mahkûm, gardiyan ve bir hapishane hikayesini konu alıyor.

Sergi, BRTK HD Stüdyoları giriş salonunda10 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.