DOLAR 32,5957 0.34%
EURO 34,8244 0.2%
ALTIN 2.506,320,89
BITCOIN 20995682,98%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

GİKAD’ın meme kanseri farkındalık tişörtleri tanıtıldı

GİKAD’ın meme kanseri farkındalık tişörtleri tanıtıldı

ABONE OL
13 Ekim 2022 20:39
GİKAD’ın meme kanseri farkındalık tişörtleri tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD), basınla buluştu.GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, yönetim kurulunu tanıttı, faaliyetleri hakkında bilgi verdi.“Kıbrıs’a ait bir kadın birliğinde sesimizi duyurmak, projelerimizi ileriye taşımak ve dünle geleceği birleştirerek bugünü yaratmak için bir araya geldik” diyen İçim Çağıner Kavuklu, Kıbrıs Türk kadınını hak ettiği yer getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

“Kadınlar sadece katılımcı değil yön verici de olmalıdır” diyen İçim Çağıner Kavuklu, toplumun yarısını oluşturan kadınların her alanda çok daha etkin olmalarını hedeflediklerini ifade etti. Azerbaycan’da girişimci kadınlarla kurdukları işbirliği sayesinde, uluslararası anlamda da adımlar attıklarını anlatan Kavuklu, hem yurt içi hem yurt dışında çaba harcayacaklarını belirtti. Girişimci Kadınlar Kalkınma Kooperatifi’ni kurduklarını belirten GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, üretimi teşvik istediklerini, en önemlisi de kadınların kırsalda yaptıkları üretimin pazarlanması için çalıştıklarını belirtti. Evinden ya da bölgesinden çıkamayan kadınlara yönelik “dikiş makinesi” hibeleri olduğunu da söyleyen GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, Sipahi köyünde 20 kadının üretime geçtiğini, ilk ürünlerini teslim ederek ücretlerini de aldığını anlattı.

“Kadın adayları destekleyeceğiz” “Siyasette herkese eşit mesafedeyiz, doğrunun ve kadının yanındayız, yerel seçimlerde de kadın adayları destekleyeceğiz” diyen GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, tüm yönetim kademelerinde kadının duygusal zekasına, detaycılığına ihtiyaç duyulduğunun altına çizdi. “Kadın kadının kurdu değil yurdudur” diyen GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, kadını siyasete yetiştirmek için ‘Siyaset Akademisi’ oluşturma hedefinde olduklarını sözlerine ekledi. Tarımsal gelişimi önemsediklerini, ülkeye harup (harnup) fidesi dikmek istediklerini, ancak ülkede fide bulamadıklarını anlatan İçim Çağıner Kavuklu, “En büyük hayalimiz bir Tarım Okulu kurmak, geleneksel tohumlara sahip çıkmaktır” dedi.

Bağzıbağlı’dan özel t-shirt

“Meme Kanseri Farkındalığı” amacıyla tanınmış Kıbrıslı tasarımcı Raşit Bağzıbağlı tarafından tasarlanan t-shirtler de toplantıda tanıtıldı.

Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD), Meme Kanseri’yle mücadele ve farkındalık yaratma çalışmaları çerçevesinde hazırlanan tişörtlerin tanıtımını yaptı.

Tasarımını, yurt dışlında da isim yapan, ünlü Kıbrıslı Türk modacı Raşit Bağzıbağlı’nın yaptığı tişörtler, kanser hastalarına ve kanser hastalığıyla mücadele çalışmalarına katkı sağlamak için satılacak.

Raşit Bağzıbağlı, böylesi anlamlı bir çalışmaya kendini dahil eden GİKAD Yönetim Kurulu’na çok teşekkür ederek, “Bu projede yer aldığım için çok mutluyum” dedi.

Kanser hastalığının ülkemizde ciddi bir sorun olduğuna, kanserden bir yakınını, akrabasını, arkadaşını kaybetmeyen kimsenin bulunmadığına işaret eden Bağzıbağlı, tişörtler üzerindeki üç tüyün, kanser hastalığını yenmek için gerekli olan “umut”, “inanç” ve “dayanışmayı” simgelediğini söyledi.

Bağzıbağlu, “Tişörtlerin satışı bol olsun, elde edilen gelir, kanser hastalığının yenilmesi için kullanılsın” temennisinde bulundu. Basın toplantısına katılan gazeteciler de meme kanseri farkındalık tişörtlerini giyerek, GİKAD Yönetim Kurulu üyeleriyle fotoğraf çektirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.