DOLAR 32,3472 -0.05%
EURO 34,8987 0.28%
ALTIN 2.375,76-0,86
BITCOIN 19958675,82%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Girne Evkaf İyilik Gönüllüleri depremzedelere yardım için çalışıyor

Girne Evkaf İyilik Gönüllüleri depremzedelere yardım için çalışıyor

ABONE OL
26 Şubat 2023 21:57
Girne Evkaf İyilik Gönüllüleri depremzedelere yardım için çalışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dört bir yanında, belediyeler, dernekler, kurum kuruluşlar, vatandaşlar, depremzedelere yardım ulaştırmak için canla başla çalışıyor

Girne Evkaf İyilik Gönüllüleri Bölge Sorumlusu Oya Kutsal, Girne Belediyesi’nin, ülkeye gelen depremzedelere yönelik gıda yardımlarını üstlenmesinin ardından kendilerinin de kıyafet ihtiyaçlarını karşılamayı üstlendiklerini, Girne İyilik Evinin, gönüllüler ve vatandaşların bağışlarıyla bir mağazaya dönüştürüldüğünü anlattı.

Günde ortalama her biri 5 kişiden oluşan 3 aileye hizmet verdiklerini kaydeden Kutsal, depremzedelerin giyim ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ve mağazanın saat 14.00 -18.00 arası açık olduğunu kaydetti.

Depremzedelere, muhtarlıklardan getirecekleri kayıtlar karşılığında yardımların yapıldığını dile getiren Kutsal, kayıtsız gelenlerin kimlik bilgisi, adres, iletişim numaralarını alarak, kayıtlarını kendilerinin muhtarlıklara ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Vatandaşların yardımlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Kutsal, yardımları adaletli bir şekilde dağıtmak için uğraş verdiklerini söyledi. Oya Kutsal şunları söyledi:

“Vatandaştan yardım çok..İkinci el ürünler yeni ürünler, oyuncaklar getiriyorlar.. Yardımların adaletli olası için belirli bir kota koyarak dağıtıyoruz. Girne İyilik Gönüllüleri’nin 15 aktif üyesi var. Bu süreçte gece gündüz çalışan üyemiz 8 kişi.. Geriye kalanlar da işlerinden sonra katkı koyuyorlar. Yardım almaları için kayıt ve kimlik bilgileriyle gelmeleri şart.”

İyilik Gönüllüleri yanında, bölge esnafı da, İyilik Evi’nin depremzedelerin ihtiyaçlarına kolayca ulaşacakları bir mağazaya dönüştürmek için canla başla çalışıyor.

İyilik Gönüllüsü Hamdi Kartal bunlardan biri..

Kartal, “Depremzedelerin ürünlere kolay ulaşması için askıların ve rafların olması gerekiyor. Esnaf katkı sağladı bazıları demirleri vardı bazıları aletleri sağladı, ben de işçiliği koydum. Buraya düzenleme getirerek depremzedelerin ürünlere daha kolay ulaşmasını sağlayacağız” dedi.

İyilik Gönüllüsü Ayşe Soyer Ören de, mağazaya dönüştürülen İyilik Evi’nde nasıl hizmet verdiklerini anlatarak, buraya katkı koymak isteyenlere çocuk ve yetişkin iç çamaşırı, battaniye, eşofman altı ve tight bağışında bulunmaları çağrısında bulundu.

Ören, “depremzedelerin ihtiyaçlarına kolay ulaşması için gelen ürünleri yaşa cinsiyete ve türüne göre sınıflandırıyoruz. Şu an en büyük ihtiyaç iççamaşır, battaniye.. Bunun yanında eşofman altları ve tightlar da ciddi ihtiyaç. Yardımlar çok yoğun şekilde gelmeye devam ediyor. Ama şu an bu kalemlerde yardım gelirse çok memnun oluruz” şeklinde konuştu.

BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.