DOLAR 32,4973 -0.01%
EURO 34,8607 -0.38%
ALTIN 2.451,190,63
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Girne Turizm Meslek Lisesi’ne Kat Hizmetleri Uygulama sınıfı kazandırıldı

Girne Turizm Meslek Lisesi’ne Kat Hizmetleri Uygulama sınıfı kazandırıldı

ABONE OL
20 Kasım 2022 20:19
Girne Turizm Meslek Lisesi’ne Kat Hizmetleri Uygulama sınıfı kazandırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne Turizm Meslek Lisesi, turizmin lokomotif sektör olduğu ülkemizde, turizm eğitimi veren ender liselerden biri…

Yedi yıl önce eğitime giren okulda, turizm sektörüne, kalifiye ara eleman yetiştiriliyor.

Mutfak, ön büro resepsiyon ve servisten oluşan Kokteyl –Barmenlik, Kat Hizmetleri ve barista alt bölümlerinde eğitim alan 150 öğrenci, gördükleri uygulamalı eğitimlerle, mezun olur olmaz , sektörede iş bulabiliyor.

Uygulamalı eğitimlerin verildiği okula, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Milli Eğitim Bakanlığı ve Girne Turizm Meslek Lisesi Okul Aile Birliği işbirliğinde, kat hizmetleri uygulama sınıfı kazandırıldı.

Girne Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Yıldızdoğan , turizmin incisi Girne’de faaliyet gösteren okulun, sektörün ihtiyacı olan kalifiye ara elemanları yetiştirdiğini dile getirdi.

Mutfak eğitimlerinin okulun uygulama mutfağında verildiğini anımsatan Yıldızdoğan,okulda kısa süre önce,Milli Eğitim Bakanlığı, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ve Okul Aile Birliğinin katkılarıyla hayata geçen kat hizmetleri uygulama sınıfıyla öğrencilerin kat hizmetleri konusunda teorik bilgiler yanında uygulama eğitimlerini de okulda almaya başladığını kaydetti. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.