DOLAR 32,3609 0.12%
EURO 34,9770 -0.3%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 22790841,35%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Girne Yarı Maratonu gerçekleşti

Girne Yarı Maratonu gerçekleşti

ABONE OL
27 Kasım 2022 20:59
Girne Yarı Maratonu gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen, Girne Yarı Maratonu, bugün gerçekleşti.

World Athletics tarafından onaylı parkurda yapılan Maraton 3 kilometre halk koşusu, 10 ve 21 kilometre olmak üzere üç farklı kategoride yapıldı.

Girne Yarı Maratonu, Kordonboyu’nda yer alan Atatürk Anıtı önünde başladı ve yine aynı noktada tamamlandı.

21 kilometre kategorisi sabah saat 08.00’de, 10 kilometre kategorisi 08.15’te ve 3 kilometrelik halk koşusu ise 10.30’da başladı.

Girne Yarı Maratonu’ndan elde edilen gelir, Girne Belediyesi Hayvan Barınağı İkinci Etap projesi ve sokak hayvanlarının sağlık kontrolleri için kullanılacak.

Girne Yarı Maratonu Organizasyon Sorumlusu Seran Kaşif, BRT’ye amaçlarını aktardı.

Kaşif, “Maraton 3 yıl aradan sonra yapılıyor. Amacımız barınağa katkı sağlamak.. Maratonu her yıl daha ileriye taşımaya çalşıyoruz. Katkı koyanlara teşekkür ediyorum”dedi.

Maratona Türkiye’den profesyonel sporcuların yanı sıra yurt dışından da sporcular da ilgi gösterdi.

KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı Girne Yarı Maratonu’nun 4’üncüsü Nisan ayında gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Sakallı, “Maratonu dünya standartalarında gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Yurtdışından ve yabancı uyruklu katılım var. Amacımız gelecek yıllarda uluslararası bir katılım sağlamak”dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonun Başkanı Fatih Çintimar ekip olarak maratona katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çintimar, “Amacımız gelecek yıllarda bu maratonu dünya standartlarıyla yaprak uluslararası katılımclı bir duruma getirmek . Bunun ülke tanıtımı açısından da önemi büyük” diye konuştu.

Türkiye’de daha önce 400 metre engelli rekorunu kıran, Survivor’da yarışan Nagihan Karadere de maratonun halk koşusu bölümünde yer alarak katılımcıların heyecanını paylaştı. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.