DOLAR 32,5505 0%
EURO 34,8828 0.02%
ALTIN 2.430,310,02
BITCOIN 2097533-3,20%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Gizli Yemek” ortaya çıktı…  Siyasi eşitlikten geri adım

“Gizli Yemek” ortaya çıktı… Siyasi eşitlikten geri adım

ABONE OL
24 Kasım 2019 19:55
“Gizli Yemek” ortaya çıktı…  Siyasi eşitlikten geri adım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Berlin’deki üçlü görüşme öncesinde, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bilgisi dahilinde kapalı kapılar ardında yürütülen faaliyetler ve görüşmeler ifşa oldu.

BM Genel Sekreteri’nin geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un geçtiğimiz Cumartesi günü organize ettiği “gizli yemek” te Cumhurbaşkanı Akıncı’nın müzakerecisi Erhan Ercil ile Rum müzakereci Andreas Mavroyannis bir araya geldi.

“Gizli yemek”te yapılan görüşmede, “Kıbrıs Türk tarafının Berlin görüşmesinin ardından açıklama yapılmasına itirazını geri çekti ve Rum tarafının siyasi eşitlik konusundaki söylemlerinden tatmin olduğu” bildirildi
Filelefthheros gazetesi, BM Genel Sekreteri’nin geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un geçen Cumartesi Kıbrıslı Türk ve Rum müzakereciler Erhan Ercil ve Andreas Mavroyannis’i yemeğe davet etttiğini ancak yemeğin “gizli” tutulduğunu haber verdi. Gazete o yemekte “Kıbrıs Türk tarafının Berlin görüşmesinin ardından açıklama yapılmasına itirazını geri çektiğinin ve Türk tarafının, Rum tarafının siyasi eşitlik konusundaki söylemlerinden tatmin olduğunun görüldüğünü” yazdı.
Gazete, şu iddialara yer verdi:
“Siyasi eşitlik konusunda Lefkoşa, BM’nin ilgili kararlarında yer alan malum görüşlere gönderme yapıyor. Açıklama, eğer yapılırsa, referans şartlarına (2014 ortak açıklaması, yakınlaşmalar ve Guterres çerçevesi) ana hatlarıyla atıf yapmalıdır. Merak edilen, Türkiye’nin böyle bir durumda, yani yemek sonrasında açıklama yapılmasına nasıl tepki vereceğidir.”
Türkiye’nin BM’ye, İngiltere ve KKTC’deki seçimler ışığı altında gelişme olamayacağı görüşünü ilettiği yolunda bilgi aldığını yazan gazete, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın KKTC’ye dönüşünden sonra nasıl davranacağının da merak konusu olduğuna işaret ettiğini yazdı.
RUM YÖNETİMİ
Gazete, Rum Yönetimi’nin, gerek Türkiye, gerekse BM Genel Sekreteri’nden gelecek bir manevrayla gafil avlanmak istemediğine işaret ederek, bu nitelikteki yemeklerin ardından, ortam ve şartların desteklemediği beşli konferans ortaya çıktığına vurgu yaptığı kaydetti.
Berlin’den herhangi bir şey çıkmaz yaklaşımını son 24 saatte revize eden Rum Yönetimi’nin sepetini küçük tutmakla birlikte sürprizle karşılaşmak istemediği ve her olasılığa karşı hazırlandığı belirtildi.
Fileleftheros, “danışmanlarının tavsiyelerini izlediği için 2017’deki beşli konferansın başarısızlığını üstlenen BM Genel Sekreteri’nin düzenlediği toplantı konusunda BM temkinli olsa da Berlin’den sonuç da bekliyor” iddiasında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.