DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

GKK’da gereken tedbirler alındı…  Askerin morali yerinde

GKK’da gereken tedbirler alındı… Askerin morali yerinde

ABONE OL
25 Mart 2020 10:03
GKK’da gereken tedbirler alındı…  Askerin morali yerinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda Koronavirüse karşı alınan tedbirlerle askerlerin, biyolojik sağlığı yanında psikolojik olarak da morallerinin yerinde olduğu bildirildi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Uzman Psikolojik Danışman Banu Ertuna, Radyo Güven’de yayınlanan “Psikoloji Sahnesi” programında yaptığı açıklamada, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda Koronavirüse karşı alınan tedbirlerle askerlerin, biyolojik sağlığı yanında psikolojik olarak da morallerinin yerinde olduğunu kaydetti.

Uzman Psikolojik Danışman Ertuna, askerlikte gençlerin dayanışma ve işbirliği ruhuyla birbirleriyle iletişim halinde olduğunu belirterek, Koronavirüsün gündeme gelmesiyle birlikte Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın da askerler için aldığı önlemlerle askerlerin birbirleri arasında olan dayanışma ve işbirliğinin daha da arttığını ve bunun yanında birbirini gözeten, koruyan, kollayan ve sahip çıkan bir role bürünerek kendilerini daha güven içerisinde hissettiklerini vurguladı.

Uzman Psikolojik Danışman Ertuna, Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında Birlik ve Kışla dışına çıkışta uygulanan kısıtlılık durumunun tüm askerler için uygulanan bir tedbir olduğu için askerlerin bu durumu daha kolay kabullenebildiğine işaret etti.

Bu dönem için “izinlerin ve aile ziyaretlerinin” kaldırıldığını söyleyen Uzman Psikolojik Danışman Ertuna, “Bu kısıtlamanın uygulanmasındaki en büyük gereklik; bu virüs dolaşımla yayılıyor, dolayısıyla dolaşan grupla temasın minimum seviyeye indirilmesi en iyi tedbirlerden biri oldu” dedi. Uzman Psikolojik Danışman Ertuna, alınan bu tedbirlerin sadece bir kişiye yönelik olmadığını ve tüm askerlerin sağlığı için hepsine uygulandığına işaret ederek, meşru bir amaç uğruna olduğu için askerlerin psikolojik olarak da bu duruma daha kolay katlanabildiğini belirtti.

ASKERLERİN GÜVENCESİ SAĞLANDI

İnsanın, olağanüstü durumlarda, bir salgın hastalık durumunda psikolojik olarak bir güven arayışına girdiğini ve insanı güven duygusunun koruduğuna dikkat çeken Uzman Psikolojik Danışman Ertuna, şunları kaydetti: “Toplum olarak, güvenceyi bekliyoruz, aşı bulunsun virüs bize gelemeden bitsin ya da ilaç bulunsun ki, virüs bize gelirse kurtulalım, bir kurtarıcı arıyoruz, bir güvence arıyoruz. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bu güvenceyi askerler için almış olduğu tedbirlerle sağladı.”

Askerlerin, Koronavirüs salgını konusunda Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın hijyen koşullarını sağlamasıyla ilgili alınan tedbirleri gördüğü için kendini korunaklı duyumsadığını dile getiren Uzman Psikolojik Danışman Ertuna, şunları kaydetti: “Mükellef personelde tespit ettiğimiz bir endişe boyutu vardı. Kışla ve Birliklerinin içinde kalan askerler kendilerini güvence altında hissederken, bunun dışında dolaşım halinde olan askerin içerisinde çalışan sivil grup ve mesleği askerlik olan grup vardır. Dolayısıyla askerlerin dolaşan personelle ilgili endişeleri bulunuyordu. Bununla ilgili olarak da Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı minimum az sayıda personelin kışlaya giriş –çıkışıyla ilgili uygulamayı hayata geçirdi. Bu tedbirler arasında her personelin birlik içerisine girerken ateş ölçümü yapılıyor. Dezenfektesi sağlanıyor. Askerler alınan tedbirleri gördükçe bununla ilgili kaygıları da giderilmiş oldu.”

Kışlalar ve birliklerdeki çalışan personelin ve askerlerin, moral seviyesinin yüksek tutulması gerektiğini söyleyen Uzman Psikolojik Danışman Ertuna, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın yasa ve tüzüklerinde bu konuyla ilgili maddelerin bulunduğuna dikkat çekerek, “Askerin moralinin yüksek tutulması çok önemli. Çünkü savaşı moral kazandırır. Bu dönem Koronavirüs salgınının da ülkede görüldüğü dönemde de askerin moralinin ekstra derecede daha yüksek tutulması gerektiği Komutanlık tarafından da tespit edildi ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı da bu süreçte; askerlerin sosyal faaliyetlerine, spor faaliyetlerine daha çok yer verdi” İfadelerini kullandı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde Koruyucu Ruh Sağlığı hizmetleri kapsamında psikologların da görev aldığı Rehberlik Danışma Merkezlerinin mevcut olduğunu ve psikologların alanlarında yetkin ve özverili çalıştığına işaret eden Uzman Psikolojik Danışman Ertuna, “Askerlerimiz kendi istekleriyle, Komutanlarının aracılığıyla da bizlere başvurup, çok rahatlıkla sorunlarını aktarabiliyor” dedi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın aldığı tedbirlerle birliklerdeki asker ve personelin moralinin yüksek tutulduğunu ve rahatlatıldığını ifade eden Uzman Psikolojik Danışman Ertuna, ailelere de seslenerek, şunları kaydetti: “Aileler rahat olsun, askerler hem biyolojik hem de ruhsal sağlık yönünden güvence altındadırlar”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.