DOLAR 32,4720 -0.08%
EURO 34,7758 -0.62%
ALTIN 2.441,400,23
BITCOIN 2077947-0,99%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Global Girişimcilik Haftası  kapsamında “İş’te Kadınlar” konulu ikinci zirve gerçekleştirildi
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Global Girişimcilik Haftası kapsamında “İş’te Kadınlar” konulu ikinci zirve gerçekleştirildi

Global Girişimcilik Haftası kapsamında “İş’te Kadınlar” konulu ikinci zirve gerçekleştirildi

ABONE OL
11 Kasım 2022 21:16
Global Girişimcilik Haftası  kapsamında “İş’te Kadınlar” konulu ikinci zirve gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Global Girişimcilik Haftası kapsamında girişimcilikte sürdürülebilir ve ‘İş’te Kadınlar’ konulu ikinci zirve Girne Acapulco Resort Otel’de gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi ve Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği’nin onursal üyesi Sibel Tatar zirvenin önemine vurgu yaptı.
Tatar, “KKTC’de ekonomik ambargolar ve kıbrıs sorununda uzlaşmaz bir tavır sergileyen rum yönetiminin yürüttüğü politikalar nedeniyle iş dünyamız çeşitli sorunlarla hep mücadele etmiştir. 60’lı yıllardan beri iş dünyasının gelişmesine sekte vurmayı bir politika olarak belirleyen bu anlayışa karşı mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz.

Kadın girişimciliğin desteklenmesinin ülke ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Sibel Tatar, “Kadın girişimciliğin başarısını sağlarsak ülke ekonomisinin de gelişimini daha güçlü tabana yaymış oluruz. Böylece KKTC de önüne gelen fırsatları daha iyi değerlendirir” dedi.

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra da Kıbrıs Türkü’nün varoluşundan, geçmişten, günümüze kadar kadınların yerinin, emeğinin ve tarih boyunca etkilerinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe de konuşmasında siyasette, üretimde ve ekonomide kadınların sayısının artmasını temenni etti.

Zirvede Türkiye Kadın Girşimciler Derneği Başkanı Emine Erdem, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Cevahir Asuman Yazmacı ve Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı İçim Çağıner Kavuklu da birer konuşma yaptı.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.