DOLAR 32,3676 0.14%
EURO 34,9785 -0.3%
ALTIN 2.323,970,21
BITCOIN 22748061,04%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gönyeli-Alayköy Belediyesi Başkanı Amcaoğlu, UKÜ’yü ziyaret etti

Gönyeli-Alayköy Belediyesi Başkanı Amcaoğlu, UKÜ’yü ziyaret etti

ABONE OL
06 Haziran 2023 20:04
Gönyeli-Alayköy Belediyesi Başkanı Amcaoğlu, UKÜ’yü ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gönyeli-Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, bugün Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre Amcaoğlu, bu yılki Çevre Günü temasına atıfta bulunarak kentin daha yaşanabilir olması için atık yönetim stratejileri ve yeni adımlar attıklarını söyledi. Amcaoğlu, bu strateji hedefiyle UKÜ ile bir iş birliğinin gündeme geldiğini ifade ederek UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri’yi ziyaret ettiklerini belirtti.

Özellikle atıkların geri dönüşümü, enerji verimliliği ve sürdürülebilir belediyecilik kapsamında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin de desteğiyle belediyenin çevre ve geri dönüşüm noktasında daha ileriye taşınacağını kaydeden Amcaoğlu, iş birliği ve desteklerinden dolayı UKÜ ailesine ve UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri’ye teşekkürlerini iletti.

Amcaoğlu, AB döngüsel ekonomi eylem planının, belediye atıklarının 2030 yılına kadar yarıya indirmeyi hedeflediğini ifade ederek Gönyeli Alayköy Belediyesi olarak atıkların geri dönüşümü, hacminin azaltılması, çevrenin temiz tutulması, hammadde ve enerji tasarrufu sağlanması, çevreyi kirleticilerden koruması ve yeni iş imkânlarının sunulmasının çok önemli olduğunu düşündüklerini söyledi.

Amcaoğlu, “İklim krizi ve adaptasyon çalışmalarımızda enerji verimliliği konuları Belediyemizin öncelikleri arasında gelmektedir. Tüm atıkların bütüncül yönetimi belediyemizin öncelikli stratejileri arasındadır” ifadelerini kullandı.

Amcaoğlu’nun ziyaretine, Prof. Dr. Serkan Abbasoğlu, Prof. Dr. Şerife Gündüz ve Belediye Meclis Üyelerinden Hatice Benan ve Alev Alp da eşlik etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.