DOLAR 32,5625 0.22%
EURO 34,9528 -0.11%
ALTIN 2.441,940,25
BITCOIN 2095176-0,17%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gübre ve hellim dosyaları…  Suç unsuru var

Gübre ve hellim dosyaları… Suç unsuru var

ABONE OL
15 Mart 2018 10:23
Gübre ve hellim dosyaları…  Suç unsuru var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Taçoy:  BİOKİM dosyasında devlete geri dönmeyen bir para var, hellim dosyasında da aynı şekilde geri dönmeyen bir para yer alıyor. Ortada bir suç unsuru var, , bu suç unsurunun giderilmesi, gerekir

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı görüşmeye devam ediyor.
Dün ilk olarak, 12 milyon 372 bin 700 TL olarak öngörülen Hukuk Dairesi bütçesi oybirliğiyle kabul edildi.
TATAR
Hukuk Dairesi bütçesi üzerine söz alan UBP milletvekili Ersin Tatar, devletin leh ve aleyhine davalar görüldüğünü, bu davaları savcıların takip ettiğini söyleyerek bazı örnekler verdi.
Tatar, savcılığa talimat verilemeyeceğini, hukuka müdahalenin söz konusu olamayacağını dile getirerek, son eylemlerle ilgili vatandaşın kafasında bazı soru işaretleri oluştuğunu, tüm vatandaşların adalet önünde eşit olması gerektiğini belirtti.
Üst Kademe Yöneticiliği  Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması konusundaki yasaya değinen Tatar, müşavirliğe karşı olduklarını ama kazanılmış hakkın ortadan kalkması söz konusuysa bunun sorgulanması ve Başsavcılıktan yazılı görüş alınması gerektiğini kaydetti.
ÇAVUŞOĞLU
UBP milletvekili Nazım Çavuşoğlu, Bakanlar Kurulu kararlarının elektronik ortamda izlenemediğini söyleyerek, bu konuda tedbir alınmasını talep etti.
CTP’li milletvekillerinin muhalefette olduğu dönemde bu sorunun yaşandığını fark etmediklerini söyleyerek, eleştirilerde bulunan Çavuşoğlu, kararları nasıl takip ettiklerini sordu.
Zaroğlu’nun vatandaşlığı ve bir arazi konusunda usulsüzlük olduğuna yönelik iddiaların araştırılıp araştırılmadığını soran Çavuşoğlu, sonucun ne olduğunu sordu.
Polisin sivile bağlanması konusunda onlarca girişim ve konuşma yaptığını dile getiren Çavuşoğlu, tüm bunların hiç yapılmamış gibi gösterilmesinin doğru olmadığını belirtti.
Çavuşoğlu, İskele’ye üniversite yapılmasına ilişkin harcadığı çabalara değinerek, yeni hükümetin bu yönde atacağı adımlarla ilgili bilgi verilmesini istedi.
Çavuşoğlu, vatandaşlık ile ilgili yeni hükümetin tutumunun ne olacağını, yeni bir yasanın çıkıp çıkmayacağını sordu.
TAÇOY
UBP milletvekili Hasan Taçoy, Hukuk Dairesi’nin eksikliklerini gideremediklerini, personel eksikliğinin bunların başında geldiğini söyleyerek, araç ve teçhizat eksikliği de yaşandığını kaydetti.
Taçoy, başka ülkelerde Başsavcıların görevlerini incelediğini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Başsavcılığın yolsuzluk dosyalarının gündeme geldiğini dile getiren Taçoy, bu konularla ilgili iki örnek okudu.
BİOKİM dosyasına değinerek, devlete geri dönmeyen bir para bulunduğunu, hellim dosyasında da aynı şekilde geri dönmeyen bir para yer aldığını söyleyen Taçoy, bu iki konu gibi çok sayıda konu bulunduğunu belirtti.
Taçoy, ortada bir suç unsuru olduğunu, bu suç unsurunun giderilmesi, gereğinin yapılması gerektiğini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.