DOLAR 32,5265 0.24%
EURO 34,8721 0.38%
ALTIN 2.488,401,07
BITCOIN 1984425-3,98%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Gün birlik ve beraberlik günüdür”

“Gün birlik ve beraberlik günüdür”

ABONE OL
09 Kasım 2020 10:22
“Gün birlik ve beraberlik günüdür”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Vekili Ersan Saner, günün birlik ve beraberlik günü olduğunu dolayısıyla tüm partilerin karşılıklı saygı anlayışı ile halka hizmet etme gayreti içinde olmaları gerektiğini belirtti.
UBP’den yapılan açıklamaya göre, Ersan Saner, “ diğer siyasal partiler veya yetkililerinin Ulusal Birlik Partisi’nin iç işlerine yönelik, UBP’yi yıpratma ve bundan fayda sağlama hayali ile açıklamalar yapmalarının siyasal etikle bağdaşmadığını” ifade etti.
Saner, “ Ulusal Birlik Partisi’nin Genel Başkanlık yarışından çekilen iki adayın açıklamalarının ortada olduğunu, diğer parti yetkililerinin bu açıklamalara rağmen UBP’ye yönelik iddialarda bulunmalarının hiçbir anlam ifade etmediğini” kaydetti.
UBP Genel Başkan Vekili açıklamasında şunları ifade etti:
“ Ülkenin acil bir hükümete ihtiyacı vardır. Halkımız, biriken sorunlarını çözecek bir hükümet talep etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı Meclis’te temsil edilen partilerle temasları sonrasında, 20 milletvekili ile Meclis’te en büyük grubu oluşturan Ulusal Birlik Partisi’nin Genel Başkan Vekili olarak bana yeni hükümeti görevini vermişlerdir.
Ulusal Birlik Partisi Merkez Yönetim Kurulu ile Parti Meclisi de ayrı ayrı yaptıkları toplantılarda, oy birliği ile benim bu görevi yerine getirmeme onay vermişler, desteklerini ortaya koymuşlardır.
Gerek partim gerekse halkımız ve ülkemiz adına üstlendiğim bu görevin ne kadar zor ama bir o kadar da onurlu olduğunun bilincindeyim.
Hedefim, diğer siyasi partilerle bugün yapacağımız ilk görüşmelerin arından mümkün olan en kısa sürede yeni hükümetin kurulması çalışmalarını tamamlamaktır.
Hedefim, salgın sürecinin en az sıkıntı ile atlatılmasını sağlayacak, ekonomide biriken sorunları belirli bir program dahilinde çözecek, alt yapımızı süratle tamamlayacak bir hükümet oluşumunu bir an önce Meclisimizin onayına ve halkımızın hizmetine sunmaktır.
Bu çalışmalarımı yaparken halkımızın sağduyusuna, vatanseverliğine güvenerek başarılı olacağıma inanıyorum.
Bana göre gün, kavga, kısır hesaplarla bir birimizi kırma, üzme günü değildir.
Gün, tam anlamı ile birlik ve beraberlik günüdür.
Dolayısıyla tüm partilerimiz karşılıklı saygı anlayışı ile halka hizmet etme gayreti içinde olmalıdırlar.
Bu, UBP için de geçerlidir.
Her partinin kendi içinde bazı gelişmeler olabilir ama diğer bir partinin bir aile olarak görülebilecek diğer parti içinde yaşananları diline dolamaya kalkışması doğru değildir.
Bu bağlamda, diğer siyasal partiler veya yetkililerinin Ulusal Birlik Partisi’nin iç işlerine yönelik olarak UBP’yi yıpratma ve bundan fayda sağlama hayali ile açıklamalar yapmaları siyasal etikle bağdaşmamaktadır.
Ulusal Birlik Partisi’nin Genel Başkanlık yarışından çekilen iki adayın açıklamaları ortadadır.
Diğer siyasal parti yetkililerinin bu açıklamalara rağmen UBP’ye yönelik iddialarda bulunmaları hiçbir anlam ifade etmez.
Ulusal Birlik Partisi, gücünü halkından ve tarihi başarılarından alan deneyimli bir partidir ve kişilerle kaim değildir.
Partililerimiz birbirlerine kenetlenmiş vaziyette partisine ve ülkesine sahip çıkmaktadır.
Şu anda itibaren yapılması gereken yaşananları tarihin değerlendirmesine bırakmak ve ülke insanının sorunlarının çözümüne odaklanmaktır.
Tüm diğer partilerden bu yönde bir anlayış bekliyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.