DOLAR 32,3161 0.19%
EURO 35,1605 0.06%
ALTIN 2.293,350,71
BITCOIN 22895261,03%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney Kıbrıs ile Rusya arasında anlaşma… Saatler senkronize edilecek

Güney Kıbrıs ile Rusya arasında anlaşma… Saatler senkronize edilecek

ABONE OL
24 Ekim 2017 20:44
Güney Kıbrıs ile Rusya arasında anlaşma… Saatler senkronize edilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in Moskova ziyaretinde Güney Kıbrıs ile Rusya arasında 2018-2020 dönemini kapsayan bir Ortak Eylem Planı imzalandı.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Moskova’dan Türkiye konusunda arabuluculuk yapmasını istediğini haber verildi.
Moskova’da temaslarda bulunan Anastasiadis dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ile de görüşen Anastasiadis’in ziyareti sırasında Güney Kıbrıs ile Rusya arasında 2018-2020 dönemini kapsayan bir Ortak Eylem Planı’na imzalandı.
Alithia, Anastasiadis’in dünkü ve bugünkü temaslarını “Moskova-Lefkoşa İlişkileri Bugünden İtibaren Başka Düzeyde” ve “Saatlerimizi Güney Senkronize Etme Fırsatı” başlıkları altında aktardı.
Habere göre, Kremlin Sarayı’nda dün 14.40’da başlayan Putin-Anastasiadis görüşmesinde imzalanan 2018-2020 Ortak Eylem Planı, Güney Kıbrıs ile Rusya Federasyonu arasında siyasi, ekonomi, enerji, savunma, ticaret, uluslararası konular ve Rusya-AB ilişkileri konularında işbirliğini kapsıyor.
İki tarafın yetkili bakanları arasında da Ticari Denizcilik, Uluslararası Karayolu Taşımacılığı, İletişim ve Bilgi Teknolojisi anlaşmaları ile Kriz Yönetimi Durumlarında Uygulanan İnsani Operasyonlarda işbirliği anlaşması imzalanacak. Rum Kamu Düzeni ve Adalet Bakanlığı ile Rusya Federasyonu Genel Savcılığı arasında bir karşılıklı anlayış memorandumu, Güney Kıbrıs ve Rusya hükümetleri arasında da ekonomilerin modernizasyonuyla ilgili anlaşmalara imza atılacak.
Haberde, Güney Kıbrıs ile Rusya arasında bugüne kadar, aralarında çifte vergilendirmeden kaçınma da dahil 60 anlaşmaya imza atıldığı hatırlatıldı. Güney Kıbrs’ı ziyaret eden Rus turist sayısının da yılda 900 binden bir milyona yükseltilmesi hedefleniyor. Ayrıca Limasol Limanı’nı kullanan Rus şirketlerle ilgili denizcilik konusunun da masaya yatırılacağı belirtilirken, bu meselenin hem ticari, hem savunma boyutu olduğuna dikkat çekildi.
Habere göre, Anastasiadis, Putin’e Crans Montana’da cereyan edenlerle ilgili “bilgi” verdi ve BM Barış Gücü’nün görev süresi konusuna da değindi.. Anastasiadis, Kıbrıs ile ilgili yeni bir konferans olacaksa Rum tarafının, Rusya’nın da insiyatif alabilmesi için konferansa Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi ülkesinin de katılması arzusunu dile getirecek.
Moskova’dan Türkiye konusunda arabuluculuk yapmasını isteyen Anastasiadis bu yolla
Türkiye’ye “Kıbrıs’ta yabancı askerlerin varlığı öngören çözümün kabul edilemeyeceği ve çözümün uygulanmasının Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi tarafından izlenmesi gerektiği” mesajını vermek istiyor.
Anastasiadis’in, Başbakan Dmitri Medvedev ile görüştüğünü yazan gazete, Rusya Federasyonu Başbakanı’nın, Güney Kıbrıs’ı Moskova’nın “önemli ortağı” diye nitelediğini ve imzalanan anlaşmaları hatırlatarak “saatlerimizi koordine etmek, görüş alış verişinde bulunmak için iyi fırsat” dediğini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.