DOLAR 32,4991 0.15%
EURO 34,7621 0.09%
ALTIN 2.487,991,06
BITCOIN 20384680,46%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney Kıbrıs kapılarını İngiltere’ye açıyor

Güney Kıbrıs kapılarını İngiltere’ye açıyor

ABONE OL
06 Temmuz 2020 11:58
Güney Kıbrıs kapılarını İngiltere’ye açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum hükümeti, Güney Kıbrıs’ın turizminde önemli yer tutan İngiliz turist akışını yeniden sağlamak amacıyla Ağustos ayından itibaren İngiltere’den gelişlere yeşil ışık yakma kararı aldı.

Politis gazetesi; “Test İngilizlere ve Turizmcilere Engel – Temmuz Ayından Sonra Ağustos’un Da Kaybedilmesi Tehlikesi” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından yer verdiği haberinde, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını sebebiyle ağır darbe alan Güney Kıbrıs turizminin, İngiltere’den gelecek yolculardan ülkelerinde yapılmış PCR testi istenmesiyle daha da ağır bir darbe alabileceğini yazdı.
Gazete, Rum hükümetinin 1 Ağustos tarihinden itibaren İngiltere’den gelecek yolcuları kabul etme kararı aldığını ancak bunu, gelecek olanların ülkelerinde Korona testi yaptırmaları şartına bağladığını belirterek, İngiltere’de bu testin maliyetinin 200 sterlin olmasından ötürü, Güney Kıbrıs’a turist olarak gitmeyi düşünen birçok İngiliz’in, bu planlarından vazgeçeceklerinin düşünüldüğünü yazdı.
Güney Kıbrıs havaalanlarında Korona testinin fiyatının 60 Euro olduğunu ancak İngilizlerin bundan faydalanamayacaklarını vurgulayan gazete, Güney Kıbrıs’taki otellerin sadece yüzde 10’unun açılmasının ise durumun ne kadar kötü olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.
Hali hazırda otellerdeki doluluk oranlarının da beklenin altında olduğunu vurgulayan gazete, Temmuz ayının turizm açısından kaybedilmiş olmasının akabinde Ağustos’un da kaybedilme tehlikesi altında bulunduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.