DOLAR 32,2673 0.02%
EURO 34,7167 -0.05%
ALTIN 2.402,080,09
BITCOIN 2007497-2,78%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney Kıbrıs PKK’nın üssü

Güney Kıbrıs PKK’nın üssü

ABONE OL
18 Nisan 2019 11:30
Güney Kıbrıs PKK’nın üssü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ – Hakkında “Avrupa Tutuklama Emri” çıkarıldığı için tutuklanan ve Larnaka Kaza Mahkemesi’nde yargılanan Çerkez Korkmaz adlı PKK’lı terörist “Rum Yönetimi’nin kendisine siyasi sığınma hakkı verdiğini” belirtirken, şunları anlattı;
“Güney Kıbrıs’a 2009’da giderek Limasol’a yerleştim. Eylemlerime Theofilos Kürdistan Kültür Merkezi’nde devam ettim. Güney Kıbrıs’tan siyasi sığınma hakkı aldığım için 2013’te Almanya’ya gittim ve orada Demokratik Kürt Mücadelesi Hareketi isimli oluşumun liderlik kadrosunda çalıştım. 2014’te Güney Kıbrıs’a geri döndüm”

Almanya’nın, PKK terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında Avrupa Tutuklama Emri çıkardığı ve geçen ay Atina’ya gitmek üzereyken Larnaka Havaalanı’nda tutuklanan Çerkez Korkmaz isimli PKK’lının iadesiyle ilgili mahkeme süreci dün de devam etti.
Larnaka Kaza Mahkemesi’nde önceki gün yer alan duruşmada dinlenen Korkmaz, terör örgütüne girişi, eylemleri ve Güney Kıbrıs’a gidişini ve tutuklandığı sırada gitmeye hazırlandığı Atina’ya gidiş sebebini anlattı.
Alithia’nın “Nihayetinde Türkiye Gideceğimi Biliyorum” başlıklı haberine göre “Kürt İşçi Partisi” diye nitelediği oluşuma 1984’te girdiğini ve “ulusal kurtuluş cephesi” diye andığı örgüte katıldığını anlatan Korkmaz 1994’te Türkiye’de tutuklandığını ve 10.5 yıl hapis yattığını anlattı.
“ATİNA’YA GİDİP GELMEYE BAŞLADIM”
Korkmaz Güney Kıbrıs’a 2009’da giderek Limasol’a yerleştiğini ve “Kürtlerin mücadelesi” diye nitelediği eylemlerine “Theofilos Kürdistan Kültür Merkezi”nde “siyasi düzeyde” devam ettiğini söyledi. Güney Kıbrıs’tan siyasi sığınma hakkı aldığını, 2013’te Almanya’ya gittiğini ve orada “Demokratik Kürt Mücadelesi Hareketi” isimli oluşumun liderlik kadrosunda çalıştığını söyledi. 2014’te Güney Kıbrıs’a döndüğünü, belirterek “Almanya’ya geri dönemediğim için Atina’ya gidip gelmeye başladım” dedi.
Çerkez Korkmaz iade edilmesini isteyen Almanya’ya gitmek istemediğini belirterek “Çünkü Almanya yaptıklarını Türkiye istiyor diye yapıyor. Nihayetinde Türkiye’ye gideceğimi biliyorum” dedi. Savunması sırasında “Kürdistan İşçi Partisi” ile PKK’nın aynı şey olmadığını da iddia eden Korkmaz’ın yargı süreci 24 Nisan’da devam edecek.
Haravgi haberi “’Türkiye İstediği İçin İadem İstendi’… Kürt Çerkez Korkmaz Sanık Sandalyesinde Ne Söyledi” ve Fileleftheros “Çerkez’in Kanlı Tarihi… Kendi Şahsını Savunmayı ‘Unutan’ Kürt Larnaka Mahkemesi’ni Sarstı… Çok Kıymetli Zamanı Halkının Ayaklanmalarını Anlatmaya Ayırdı” başlığıyla aktardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.