DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2080283-0,92%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney Kıbrıs’ta AP seçimleri… ELAM Türklere saldıracak

Güney Kıbrıs’ta AP seçimleri… ELAM Türklere saldıracak

ABONE OL
21 Mayıs 2019 10:21
Güney Kıbrıs’ta AP seçimleri… ELAM Türklere saldıracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- ELAM, Güney Kıbrıs’ta 26 Mayıs’ta yapılacak olan AP seçimlerinde oy kullanacak olan Kıbrıslı Türklere saldırı hazırlığı içerisinde.
Rum Yönetimi elde ettiği istihbarat bilgilerini gizlerken, Güney’de faaliyet gösteren yabancı diplomatik kaynaklardan ulaşan bilgilere göre, ELAM, 26 Mayıs’ta Güney Kıbrıs’ta oy kullanacak olan Kıbrıslı Türklere saldırı hazırlığı yapıyor.
Yine aynı bilgilere göre ELAM militanları 26 Mayıs sabahının erken saatlerinde özellikle Güney Lefkoşa’da Kıbrıs Türklerinin oy kullanmaları için özel olarak oluşturulan 37 oy sandığının çevresinde toplanacak.
Rum Yönetimi de oy kullanacak olan Kıbrıslı Türkleri ELAM militanlarına hedef gösterirken, Kıbrıslı Türklerin Güney Lefkoşa’da oy kullanacakları özel oy sandıklarının bulunduğu yerleri ve sayılarını şöyle açıklamıştı;
Aşağı Pirgo Ortaokulunda 2, Flasu muhtarlığı ofislerinde 2, Astromerit ilkokulunda 7, Ay. Demet bölgesindeki Polidinamo merkezinde 8, Sağırlar Okulunda 4, Şehir Planlama Dairesi merkez ofislerinde 6 ve Faneromeni Ortaokulunda 8.

Rum Yüksek Seçim Kurulu, 26 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleriyle ilgili özel seçmen listelerine otomatik olarak dâhil edilen Kıbrıslı Türklere hizmet verilmesi için, 50 özel seçim merkezinin faaliyet göstereceğini geçtiğimiz Nisan ayı sonunda açıklarken, ELAM militanları da bu seçim merkezlerine yönelik saldırı hazırlığına başladı.
Rum Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamada Kıbrıslı Türkler için özel olarak hazırlanan oy sandıklarının yerleri ve sayıları ise şöyle;
GÜNEY LEFKOŞA
Lefkoşa’nın Rum kesiminde; “Aşağı (Kato) Pirgo” Ortaokulunda 2, “Flasu” muhtarlığı ofislerinde 2, “Astromerit” ilkokulunda 7, “Ay. Demet” bölgesindeki “Polidinamo” merkezinde 8, “Sholi Kofon” (Sağırlar Okulunda) 4, Şehir Planlama Dairesi merkez ofislerinde 6 ve Faneromeni Ortaokulunda ise 8 olmak üzere toplam 37 seçim merkezi faaliyet gösterecek.
LARNAKA- MAĞUSA
Larnaka ilçesinde ise, “Livatya” bölge lisesinde 4 seçim merkezi faaliyet göstereceği belirten gazete, , “Mağusa” ilçesinde ise “Aheritu” ilkokulunda 3, “Derinya” ilkokulunda 3 ve Derinya anaokulunda da 3 olmak üzere toplam 9 özel seçim merkezi faaliyet gösterecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.