DOLAR 32,5061 0.28%
EURO 34,6297 0.38%
ALTIN 2.480,07-0,11
BITCOIN 2044980-4,48%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney Kıbrıs’ta ikinci dalga mı?

Güney Kıbrıs’ta ikinci dalga mı?

ABONE OL
28 Temmuz 2020 10:34
Güney Kıbrıs’ta ikinci dalga mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Güney Kıbrıs’ta son iki gün içerisinde altı yerli vakaya rastlanması ve bu vakaların bulaştıkları kaynağın belirsizliği büyük endişe yarattı.

Güney Kıbrıs’ta tespit edilen Korona virüs vakalarında yerli bulaş sayısındaki artış endişe yaratıyor.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, Güney Kıbrıs’ta son iki gün içerisinde altı yerli vakaya rastlanması ve bu vakaların bulaştıkları kaynağın belirsizliğinin, Rum yetkili makamlarında endişe yarattığını yazdılar.
Gazete, Limasol Marinası’nda faaliyet gösteren bir restoranda geçtiğimiz gün 5 yerli vakanın tespit edildiğini, önceki gün tespit edilen 4 yeni vakadan birinin ise, yine bu restoran ve aynı zamanda bir kafede çalışan bir kişi olduğunu belirterek, bu durumun Limasol’da yeni bir yerli bulaş zincirinin başladığını gösterdiğini aktardı.
Rum Sağlık Bakanlığı’nın “yetim vaka” diye adlandırılan, virüsü nerden kaptıkları bilinmeyen ve semptom göstermeyen vakalar çıkmaya başlamasından endişe duyduğunu vurgulayan gazete, aynı restoranda çalışan 6 kişide virüs tespit edildiğinin altını çizdi.
Söz konusu vakaların kendi evlerinde karantinada oldukları ve iş yerlerinin iki gün üst üste dezenfekte edildiklerini belirten gazete, Haziran-Temmuz aylarında tespit edilen toplam 55 vakadan 21’inin yerel vaka olduğunu yazdı.
Gazete, önceki gün tespit edilen 4 vakadan ikisinin, Hollanda’ya seyahat eden Kıbrıslı kişiler olduklarını, şahıslara 17 Temmuz tarihinde yapılan testte negatif sonuç alınmasına karşın, daha sonra özel girişim çerçevesindeki testlerinin pozitif çıktığını aktardı.
Rum Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, tüm halkın toplum sağlığını korumakla yükümlü olduğu, bu sebepten ötürü özellikle kalabalık ortamlarda gerekli tedbirlerin vatandaşlar tarafından alınması gerektiği vurgulandı.
Bakanlık açıklamasında, “kısıtlama önlemlerinin yeniden uygulanmaya başlamasının en son seçenek olması gerektiğine” vurgu yapılarak, “bu tür bir olasılığın önüne geçmenin herkesin sorumluluğu olduğu” ifade edildi.
Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:
Alithia: “Limasol’da Yetim Vaka Zinciri – Yeni Bir ‘Lock Out’ Son Çare”.
Politis: “Genel Gevşeme Dişlerini Gösterdi – Hükümet Rahatlamaya Çalışıyor Ancak Başaramıyor – İç Bulaş Sebebiyle Artan Vakalar Korku Yaratıyor.”
Haravgi: “Virüsün Toplumda Yayılması Endişe Yaratıyor – Yerel Karantina Son Çare”.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.