DOLAR 32,3480 0.29%
EURO 35,1001 -0.12%
ALTIN 2.307,631,34
BITCOIN 22886123,32%
Lefkoşa
°

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney Kıbrıs’ta kara para aklama

Güney Kıbrıs’ta kara para aklama

ABONE OL
22 Nisan 2019 12:38
Güney Kıbrıs’ta kara para aklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunan ABD’nin Terörizmin Finansmanıyla Mücadeleden Sorumlu Hazine Bakan Yardımcısı Marshall Billingslea, Simerini gazetesinde yer alan söyleşisinde, Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği temaslarda değinerek, Güney Kıbrıs’ın yatırım karşılığı vatandaşlık verilmesi uygulamasını değerlendirdi.
Gazete; “Vatandaşlıklar ABD’nin Gözetlemesinde” başlığı altında manşet ve iç sayfalarından yer verdiği söyleşide, ABD’li Bakan Yardımcısı Billingslea’nin, yabancılara verilen vatandaşlıklar konusu ve diğer bazı konulardaki görüşlerine yer verdi.
Habere göre Billingslea söyleşisinde özetle, Güney Kıbrıs’ın yabancı yatırımcılara vatandaşlık vermesi uygulamasının kötüye kullanılmamasının sağlanması için adımlar atılması gerektiğini belirterek, bu şekilde vatandaşlık verilecek kişilerin kim olduklarının çok iyi araştırılması gerektiğinin altını çizdi.
Öte yandan Fileleftheros gazetesi; “Kara Para Aklanması Konusunda Kıbrıs’ın İncelenmesi – Amerikalılar Gitti Avrupalılar Kontrole Geliyor” başlıkları altında verdiği haberinde, Billingslea’nin ziyareti sonrasında Rum hükümetinin kara para aklanması konusunda büyük ilerleme kaydettiği konusunda ABD’den onay aldığını, şimdi de AB’den kontrol için bir heyetin geleceğini yazdı.
Haberde, Avrupa Konseyi’nin yetkili komitesi “Moneyval” değerlendirme grubunun Mayıs ayı içerisinde Güney Kıbrıs’a gideceği ve kara parayla mücadele konusunda temaslarda bulunacağı belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.