DOLAR 32,5482 0.1%
EURO 34,9203 0.69%
ALTIN 2.434,540,08
BITCOIN 21745120,49%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney Kıbrıs’ta kara para aklanıyor

Güney Kıbrıs’ta kara para aklanıyor

ABONE OL
11 Mayıs 2018 11:15
Güney Kıbrıs’ta kara para aklanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kıbrıs’taki finans sektörünün, denetim makamlarının ve hükümetin, Güney Kıbrıs’ın kara para aklama yasasını ve Ruslara yönelik ekonomik yaptırımları mutlak şekilde uyguladığına dair Amerikan makamlarını ikna etme konusunda tetikte olduğu belirtildi.
Politis gazetesi “Rus Oligarklar İçin ABD’den Sıkıştırma” başlıklı haberinde, Güney Kıbrıs’taki ilgili birimlerin, kara para aklama yasası ile Ruslara yönelik ekonomik yaptırımların mutlak şekilde uygulandığı konusunda ABD’yi ikna etme çabası içerisinde olduğunu yazdı.
ABD’nin terörizm finansmanıyla mücadeleden sorumlu Hazine Bakanı Yardımcısı Marshall Billingslea’nın kısa bir süre önce Güney Kıbrıs’a yaptığı ziyaretin, Ruslara karşı yeni yaptırımlar ışığında gerçekleştirildiğini yazan gazete, Rum Sermaye Piyasası Komisyonu’nun, yaptırımların uygulanmasını istemesiyle birlikte denetlediği şirketlere yönelik genelge yayımladığını belirtti.
Gazete, ABD’nin son yaptırımlarının, 20 kişiyle ilgili olduğunu ve bunlardan 2’sinin ise (Renova şirketinden ViktorVekselberg – Kıbrıs Bankası ana hissedarı ve OlegDeripaska -Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu sahibi) Güney Kıbrıs ile ilgili olduğunu yazdı.
Gazete, aynı haberinde, ABD’li Bakan Yardımcısı’nın ziyaretlerini çok iyi bilen bir kaynağa dayanarak, Güney Kıbrıs’ın ilgili yasaları benimsemekle kalmadığını son yıllarda 50 bin ( 5 bin 500’ü sadece büyük bir sistemik banka tarafından kapatıldı) hesabı kapattığını ayrıca hesap açılmasına ilişkin binlerce başvuruyu da ret ettiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.