DOLAR 32,5196 0.09%
EURO 34,8952 -0.24%
ALTIN 2.446,960,46
BITCOIN 20871460,47%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney’de “İkinci dalga” korkusu yaşanıyor

Güney’de “İkinci dalga” korkusu yaşanıyor

ABONE OL
25 Haziran 2020 10:17
Güney’de “İkinci dalga” korkusu yaşanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Güney Kıbrıs’ta doğuma hazırlanan hamile bir kadın ile ameliyata hazırlanan bir erkekte, yeni tip koronavirüs saptanırken, “ikinci dalga” korkusu daha da yoğunlaştı.

Rum pediatri ve enfeksiyon öğretim görevlisi Dr. Maria Koliu da yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Test için alınan 600 örnekten 2’si pozitif çıkıyorsa bu, fark edemediğimiz başka vakalar da olduğu anlamına geliyor.”

Güney Kıbrıs’ta doğuma hazırlanan hamile bir kadın ile ameliyata hazırlanan bir erkekte, yeni tip koronavirüs saptandı; toplam vaka sayısı 990’a ulaştı.
Alithia “İki Yeni Vaka… Bilmediğimiz Vakalar Var” başlıklı haberinde, önceki gün Rum tarafında bin 67 test yapıldığını ve iki vakanın, doğum ve ameliyat için yapılan tetkik/testlerinde saptandığını kaydetti.
HAVAALANLARINDA DENETİM ZAFİYETİ
Habere göre, önceki gün yurtdışından uçuşlarla gelen iki kişide yeni tip koronavirüs saptanmasıyla havaalanlarındaki denetim zafiyetleri mercek altına alındı.
Atina aktarmalı olarak “B” kategorisindeki Dubai’den Rum tarafına giden enfekte kişinin yolculuk öncesinde test yaptırdığı ancak test sonucu çıkmadan seyahat etmesine müsaade edildiği belirlendi. Dubaili yetkililerin kendisine verdiği bilgiye dayanarak, test sonucunun pozitif olduğunu yetkililere kendisinin söylediği de kaydedildi.
Gazete, Rum pediatri ve enfeksiyon öğretim görevlisi Dr. Maria Koliu’nun Alpha TV’ye yaptığı açıklamada “test için alınan 600 örnekten 2’si pozitif çıkıyorsa bu, fark edemediğimiz başka vakalar da olduğu anlamına geliyor” dediğine işaret etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.