DOLAR 32,3553 -0.4%
EURO 34,8181 -0.03%
ALTIN 2.395,32-1,12
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney’de Kawasaki ve Boğmaca salgını

Güney’de Kawasaki ve Boğmaca salgını

ABONE OL
05 Haziran 2020 08:00
Güney’de Kawasaki ve Boğmaca salgını
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Güney Kıbrıs’ta koronavirüs salgını devam ederken, bir çocuk daha “Kawasaki” hastalığına yakalandı, böylelikle bu hastalığa yakalanan çocukların sayısı 4’e ulaştı.
Makarios Hastanesi Çocuk Bölümü Şefi Avraam İlia ise yaptığı açıklamada bu durumun kendilerini düşündürdüğünü çünkü uluslararası olarak, Kawasaki hastalığıyla Covid-19 arasında bir ilişki bulunduğunun bilindiğini söyledi.
Fileleftheros gazetesinde yer alan bir haberde , Güney Kıbrıs’ta bir çocuğun daha “atipik Kawasaki” semptomlarıyla Makarios Hastanesinde tedavi görmekte olduğu haber verildi.
Makarios Hastanesi Çocuk Bölümü Şefi Avraam İlia ise açıklamasında, bunun son 4 aydır Kawasaki hastalığından tedavi gören 4’üncü çocuk olduğunu belirterek, bu durumun kendilerini düşündürdüğünü çünkü uluslararası olarak, Kawasaki hastalığıyla Covid-19 arasında bir ilişki bulunduğunun bilindiğini dile getirdi.
ÇOCUKLARDA “BOĞMACA”
Güney Kıbrıs’ta bebeklerde görülen boğmaca vakalarından ötürü çocuk doktorlarının endişeli olduğunu da yazan gazete, Makarios Hastanesi Çocuk Bölümü Şefi Avraam İlia’nın yaptığı açıklamada, şu an bir bebeğin, boğmacadan ötürü tedavi altında olduğunu söylediğini iletti.
Bebeğin aşılanmadan hastalandığını dile getiren İlia, bebeğin son aylarda görülen 5’inci boğmaca vakası olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.