Haravgi gazetesi, Rum İçişleri Bakanlığının Kıbrıs Türk mallarının idaresi ve kira ücretleri konusunda yasa değişikliğine gitmeye hazırlandığını yazdı.
Habere göre, Rum İçişleri Bakanı Nikos Nuris, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi toplantısında yaptığı açıklamada, çarpıtmaların önüne geçilmesi için yasa değişikliği üzerinde durduklarını belirtti.
Bakanlık tarafından hak sahipleri, kriterler ve kira ücret miktarı konusunda bir inceleme yapıldığını belirten Nuris, ilgili yasa tasarısının Ekim ayında danışma komitesinde ele alınacağını ve ardından meclise sunulacağını söyledi.
“Kıbrıs Türk mallarının göçmenlere verilmesi”nin müzakere edilemez ilke olduğunu kaydeden Nuris, kamu yararına olan durumlarla (meydan, yol, kültürel merkez v.b) ilgili istisnaların da devam etmesi gerektiğini ifade etti.
GÜNDEM
24 Şubat 2025SPOR
24 Şubat 2025GÜNDEM
24 Şubat 2025SPOR
24 Şubat 2025SPOR
24 Şubat 2025GÜNDEM
24 Şubat 2025GÜNDEM
24 Şubat 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.