DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0836 -0.14%
ALTIN 2.301,511,07
BITCOIN 22767660,56%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney’de koronovirüs salgını… Vaka sayısı 124

Güney’de koronovirüs salgını… Vaka sayısı 124

ABONE OL
25 Mart 2020 10:06
Güney’de koronovirüs salgını… Vaka sayısı 124
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZATESİ- Güney Kıbrıs’ta ölüm sayısı 3’e ulaşırken, hastanelerde personel ve tıbbi malzeme konularında büyük sıkıntı yaşanırken, eczanelerde de talep edilen ilaçlar bulunmuyor
Güney Kıbrıs’taki koronavirüs vakalarında dün hızlı bir artış yaşandığı ve vaka sayısının 21 kişi artış göstererek 124’e ulaştığı haber verildi.
21 yeni vakanın öğleden sonra açıklanmasıyla, 100 kişilik teyit edilmiş vakayla ilgili “psikolojik barajın” da dün aşıldığını yazan Alithia gazetesi, 21 kişiden 12’sinin hali hazırda teyit edilmiş olan vakaların temaslarının araştırılmasıyla tespit edildiğini, 3 kişinin Baf Hastanesiyle bağlantılı olduğunu, 6 kişinin de Avrupa ülkelerinden Güney Kıbrıs’a dönmelerinin ardından semptom gösterip yetkili makamlarla irtibata geçen kişiler olduğunu duyurdu.
Rum Sağlık Bakanlığının Epidemiyolojik Gözetim Biriminin hali hazırda 21 vakanın temas ettiği kişileri takibe aldığını ve test yapılması için bu kişilerden numune alınacağını kaydeden gazete, İngiliz Üslerindeki 3 vakayla birlikte, vaka sayısının 116 olduğunu ve vakalardan 62’sinin bilinen vakalarla temas sonucu ortaya çıktığını belirtti.
Gazete, şu an Rum kesiminde, 3 hastanın Limasol Hastanesi yoğun bakım ünitesinde, 2 hastanın Lefkoşa Rum Genel Hastanesi yoğun bakım ünitesinde, 2 hastanın “Mağusa” bölgesindeki hastanede oksijen desteğiyle, 15 hastanın da “Mağusa” bölgesindeki hastanede tedavi görmekte olduğunu da belirtti.
Gazeteye göre Rum Sağlık Bakanlığının danışma grubunda bulunan öğretim görevlisi Leondios Kostrikkis ise açıklamasında, şu an taburcu olmaya yakın olan hasta olmadığını belirtti.
Haravgi gazetesi de haberinde, “Mağusa” Bölgesindeki hastanede tedavi gören 15 kişi içerisinden 2 kişinin durumunun ciddi olduğunu ve yoğun bakımda tedavi gördüklerini yazdı.
Gazete “Lefkoşa, Limasol ve Mağusa” bölgesindeki hastanelerin yoğun bakımlarında toplam 7 kişinin tedavi görmekte olduğunu da ekledi.
Politis ise haberinde, Limasol Hastanesi yoğun bakımında tedavi görmekte olan 3 hastanın durumunun kritik fakat sabit olduğunu yazdı.
Doktorların çabalarına rağmen hastaların iyileşme göstermediğini fakat durumlarının sabit kaldığını yazan gazete, bu kişilerin, Larnaka’dan 47 yaşındaki bir kişi, Baf’tan 65 yaşındaki bir İngiliz ve 73 yaşındaki bir kadın olduğunu belirtti.
HASTANELERİN DURUMU
Alithia gazetesi Rum Devlet Sağlık Kurumu tarafından alınan kararın ardından, Baf ve Limasol Hastanelerinin çalışmalarının 48 saatliğine daha askıya alınmasına karar verildiğini de bildirdi.
Baf ve Limasol Hastanelerinin kazalar ve acil durumlarla ilgili bölümlerinin önümüzdeki 48 saat için güvenlik personeliyle özel sektörün müdahale edemeyeceği vakalara hizmet vereceği belirtildi.
Öte yandan Fileleftheros gazetesi, Baf’taki bütün özel hastanelerin yeniden faaliyet vermeye başladığını yazdı.
Baf’taki “İasis” isimli hastanenin ardından “Evangelismos” isimli hastanenin yeniden hizmet vermeye başladığını kaydeden gazete, Evangelismos hastanesindeki bir doktorun testinin pozitif çıkmasının ardından, personelin takibe alındığını ve testlerinin negatif çıktığını belirtti.
Hastanenin tüm bölümlerinin normal şekilde hizmet verdiğini, fakat doktorla yakın temasta bulunduklarından ötürü bir kısım personelin tedbir amaçlı iş başı yapmadığını yazan gazete, bu özel hastanenin, Baf Genel Hastanesinin desteklenmesine yardımcı olacağını kaydetti.
Öte yandan Rum Sağlık Bakanlığının salgınla mücadele planına Rum tarafındaki özel hastanelerin de dahil olduğunu yazan Politis gazetesi, özel hastanelerin yalnızca acil vakalara hizmet vereceklerini belirtti.
Gazete başka bir haberinde de, Güney Kıbrıs’ta özel eczanelere, ilaç teslimatında sıkıntı yaşandığını yazdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.